Overslaan en naar de inhoud gaan

Watson coacht tennissers op US Open

IBM heeft samen met The United States Tennis Association (USTA) mogelijk gemaakt dat spelers en coaches gebruik kunnen maken van Watson om de beelden van het toernooi te analyseren.
US Open
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Watson kan zelfstandig de vele uren aan beeldmateriaal beoordelen en automatische de cruciale momenten opsporen en indexeren, meldt TechRepublic op basis van gesprekken met Martin Blackman, de general manager van USTA player development. Video is een belangrijk hulpmiddel voor de tennissers om de eigen prestaties en die van andere spelers te evalueren om zo een strategie op te stellen voor toekomstige krachtmetingen.

Het doorzoeken van het videomateriaal was echter een uiterst tijdrovende en niet altijd enerverende klus. Door het automatisch indexeren van het materiaal houden de spelers en coaches veel meer tijd over om zich te buigen over de interpretatie van de cruciale beelden.

Publiek profiteert ook

Waar mensen velen uren nodig hadden om met match-tagging tot een behapbare hoeveelheid informatie te komen, doet Watson dat in enkele minuten. Het publiek kan ook profiteren van de inzet van Watson bij de US Open. Het Digital Team van de US Open gebruikt de kunstmatige intelligentie om snel de meest interessante beelden van de tennismatches van de dag te selecteren en deze te publiceren op diverse kanalen, zoals social media.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in