Overslaan en naar de inhoud gaan

IBM snijdt in Watson Health: duizenden ontslagen

IBM heeft nog niets officieel bevestigd, maar waarschijnlijk moet veel van het personeel van verschillende vestigingen waar het bedrijf werkt aan Watson-toepassingen voor de gezondheidszorg, het veld ruimen.
Fired

Het nieuws komt van mensen betrokken bij het bedrijf die worden aangehaald door The Register. Het mes gaat vooral in het personeelsbestand van de aquisities die IBM de afgelopen jaren heeft gedaan om het Watson-aanbod te versterken. In dat kader wordt genoemd Truven - in 2016 overgenomen voor een bedrag van 2,6 miljard dollar - een bewerker van medische data. Ook bij Merge - specialist in de verwerking van medische beeldinformatie en in 2015 aangekocht voor 1 miljard dollar - en Phytel - leverancier van medisch managmentgereedschap vallen klappen.

Bodemloze put

In totaal zou het volgens ingewijden wel gaan om 50 tot 70 procent van alle werknemers bij sommige vestigingen. In totaal werken wel 7000 mensen bij Watson Health. IBM kampt al enige tijd met problemen bij de Watson Health-divisie. Watson zou met de inzet van kunstmatige intelligentie een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van efficiënte gezondheidszorg. Een aantal projecten leverde echter niet de gewenste resultaten op. Sommige financieel analisten kenschetste de Watson Health als een bodemloze put.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in