Overslaan en naar de inhoud gaan

Cv-verwerking door Nederlandse AI nu ook in het Nederlands

De ene cv is de andere niet. Dit geldt zowel voor kwaliteiten en skills van de sollicitanten áchter een cv, als ook voor de opzet en inhoud van zo'n curriculum vitae. Het Amsterdamse Textkernel heeft zijn op deep learning gebouwde cv-parser nu ook beschikbaar voor Nederlandstalige teksten.
sollicitatiegesprek

De technologie van deze AI voor geautomatiseerde cv-verwerking heeft eind vorig jaar zijn debuut gemaakt in een Engelse uitvoering. CEO en oprichter Jakub Zavrel heeft AG Connect eerder dit jaar tekst en uitleg gegeven in een uitgebreid interview over zijn snelgroeiende AI-onderneming. De kunst in het lezen van cv's om daar nuttige informatie uit te putten, is voor mensen geen grote opgave. Voor computers is het echter een stuk lastiger.

Ongestructureerde data

Cv's zijn namelijk ondanks de universeel bekende opzet en bedoeling toch eigenlijk ongestructureerde data. Software die cv's wil 'begrijpen' moet kunnen omgaan met verrassingen en verwarringen, zoals bijvoorbeeld een andere lay-out, draagt Textkernel aan in zijn persbericht. Het bedrijf gaat prat op ruim 10 jaar onderzoek en ontwikkeling op het gebied van AI, machine learning en natural language processing (NLP).

De nu in het Nederlands beschikbare cv-parser Extract! 4.0 kan de ongestructureerde informatie in zo'n sollicitantendocument herkennen en zelf van structuur voorzien. Vervolgens is deze data als doorzoekbaar geheel op te slaan in een softwaresysteem naar keuze. Leverancier Textkernel stelt dat handmatige cv-invoer, door recruiters maar ook door kandidaten, hierdoor overbodig is geworden.

Minder extractiefouten

Het zoeken en matchen van kandidaten voor functies wordt zo op semantisch niveau geoptimaliseerd, nu ook voor Nederlandse cv's. Verder verhoogt de toepassing van deep learning de accuraatheid van het geautomatiseerde cv-lezen. Textkernel meldt dat extractiefouten met 15 tot wel 30 procent zijn afgenomen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in