Overslaan en naar de inhoud gaan

Big Data-aanval IBM met PureData System

PureData System krijgt drie varianten, bleek gisteren, één geoptimaliseerd voor transacties, één voor operations en één voor analytics. De hoeveelheid data op deze planeet neemt snel toe. Volgens IBM’s laatste berekening komt er elke dag ongeveer 2,5 exabyte aan data bij. Negentig procent van alle data die nu bestaat, is in de afgelopen twee jaar ontstaan.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

De PureData System-lijn gaat vooral snelheid brengen, om transacties uit te voeren en te monitoren, grootschalige analytische berekeningen en vergelijkingen op enorme datavolumes te doen, en allerlei controles uit te voeren. Dergelijke berekeningen vragen met PureData geen uren meer, maar minuten.

Vier jaar en 2 miljard dollar

Binnen IBM is vier jaar aan PureData system gewerkt en er is 2 miljard dollar aan onderzoek en ontwikkeling in gaan zitten. Eerdere producten in de Pure-lijn zijn PureFlex en PureApplications. PureFlex is een voorconfigureerd systeem dat rekenkracht, opslag, systeemmanagement en netwerkcomponenten combineert. PureApplications is een machine ontworpen voor databasetoepassingen en webtransacties.

Behalve IBM met PureData zetten ook Oracle met zijn 'engineered systems' als de Exadata, Exalytics en Exalogic en SAP met HANA in op rekenkracht en snelheid in om met Big Data aan de slag te gaan.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in