Overslaan en naar de inhoud gaan

5 x waarom App Layering een verrijking is op Citrix

Organisaties die Citrix Virtual Apps and Desktops (vroeger bekend als XenApp en XenDesktop) gebruiken, ervaren vaak uitdagingen op het vlak van applicatie delivery en applicatiebeheer. Met application layering kunnen deze uitdagingen worden beslecht, waardoor het een zeer geschikte technologie is om Citrix omgevingen mee te verrijken, zowel on-premises als in de cloud.

beeldmateriaal van Liquidware
beeldmateriaal van Liquidware

Wat is application layering?
Steeds meer organisaties maken kennis met deze nieuwe aanpak voor applicatiemanagement: app attached layering. Deze technologie koppelt applicaties los van het onderliggende OS, waardoor applicatiebeheer, updates en compatibiliteit worden vereenvoudigd. In plaats van applicaties direct op het basis image of op individuele virtuele machines te installeren, kunnen ze in VHDX-containers gepackaged worden en vervolgens toegewezen worden aan specifieke gebruikers(groepen).
Op basis van gesprekken met klanten en partners hebben we vijf redenen op een rij gezet waarom application layering een goede toevoeging kan zijn op Citrix omgevingen:

1. Minder images en on-demand delivery

Doordat applicaties zich in een eigen laag bevinden, hoeven zij niet in master images ingebakken te worden. Het is mogelijk om slechts één master image te onderhouden voor Citrix Virtual Apps and Desktops, terwijl de applicatiesets eenvoudig kunnen worden aangepast voor verschillende gebruikersgroepen. Om updates door te voeren of gebruikers(groepen) toe te voegen aan een applicatie(set) hoef je niet meer in het image te zijn omdat ze los in hun eigen laag bestaan. Hierdoor vermindert de wildgroei aan images, kun je snel en eenvoudig applicatie-updates doorvoeren en is dus veel minder tijd en risico nodig voor image management.

2. Micro-isolatie

In de praktijk zien we vaak dat er meerdere applicatieversies of besturingssystemen naast elkaar gebruikt dienen te worden. Als dit een conflict oplevert (applicatie A werkt niet in combinatie met applicatie B of met besturingssysteem C) ‘wint’ de applicatie met de hoogste prioriteit. Om dit te voorkomen worden vaak separate servers onderhouden (silo’s). Door gebruik te maken van micro-isolatie kunnen de applicaties naast elkaar draaien, ongeacht versie of OS, zonder dat het extra beheer met zich meebrengt.

3. Platform onafhankelijkheid

Met de moderne werkplek als nieuwe standaard, hebben veel organisaties hybride infrastructuren met naast Citrix nog andere type werkplekken. Om de werkplekken met één oplossing te beheren, is platformonafhankelijkheid nodig. FlexApp is de enige oplossing die dit biedt, waardoor applicaties maar eenmaal gepackaged hoeven te worden. Dezelfde packages die bestemd zijn voor Citrix omgevingen, kunnen net zo gemakkelijk worden uitgeleverd naar bijvoorbeeld een AVD omgeving of ander Windows OS. Bovendien biedt FlexApp ‘package automation’ wat simpelweg heel veel beheerlast wegneemt.

4. Flexibiliteit en ‘cloud readiness’

Naarmate organisaties hun workloads meer en meer naar de cloud migreren, wordt een flexibele en aanpasbare applicatie delivery-oplossing steeds belangrijker. Met de relatief statische Citrix omgeving is dit nog niet zo eenvoudig. FlexApp integreert naadloos met Citrix Virtual Apps and Desktops in zowel on-premises als cloud-gebaseerde deployments. Doordat er native ondersteuning is voor cloudproviders zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services (AWS) en Google, kunnen organisaties hun Citrix-omgevingen eenvoudig uitbreiden naar de cloud.

5. Betere beveiliging

Updates en patches kunnen complex en tijdrovend zijn binnen gevirtualiseerd omgevingen. Bovendien verstoort het al snel de productiviteit van gebruikers. Wanneer applicaties in een eigen laag staan, kunnen deze binnen die laag/container onafhankelijk van andere onderdelen geüpdatet worden. Deze update wordt vervolgens automatisch toegepast op alle gebruikers die toegang hebben tot die applicatie, waardoor het updateproces wordt gestroomlijnd en consistentie en beveiliging in de hele omgeving wordt gewaarborgd.

Samengevat: application layering maakt applicatiemanagement binnen Citrix omgevingen eenvoudiger, kostenefficiënter, veiliger en bovendien toekomstbestendig! Meer weten? Download het whitepaper

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in