Overslaan en naar de inhoud gaan

Fysieke security van datacenters net zo belangrijk als cybersecurity

Fysieke security van datacenters net zo belangrijk als cybersecurity

In ons digitale tijdperk vormen IT-systemen de ruggengraat van vrijwel elke organisatie. Datacenters zijn de fysieke locatie waar de IT-systemen staan met belangrijke software en waar gevoelige bedrijfsgegevens zijn opgeslagen. Datacenters zijn daarom al langere tijd een doelwit voor cybercriminelen.

In 2021 hebben gemiddeld meer dan 10% van Nederlandse organisaties al te maken gehad met een cybersecurity incident waardoor de ICT niet meer te gebruiken was. Vooral de gezondheidszorg en de financiële sector hebben veel last gehad.

Er is veel aandacht voor de digitale kant van cybercrime waardoor organisaties zich minder bewust zijn van de fysieke aspecten van cybercrime. Denk hierbij aan Social Engineering, waarbij hackers zich voordoen als medewerkers van een bedrijf om fysieke toegang te krijgen tot systemen, waarna ze vanuit die systemen hun cybercrime kunnen voortzetten.

Omdat de fysieke security van datacenter vaak onderbelicht is, richten we ons in deze whitepaper op de verborgen wereld van fysieke beveiliging bij datacenters.

In deze whitepaper werpen we een spotlight op het vaak over het hoofd geziene aspect van fysieke beveiliging in datacenters.

We behandelen:

  • De meest voorkomende fysieke bedreigingen voor datacenters
  • Essentiële lagen van fysieke beveiliging om deze bedreigingen te counteren
  • De nieuwste technologische ontwikkelingen en trends op het gebied van fysieke beveiliging in datacenters
Inloggen

Om een whitepaper te downloaden dien je ingelogd te zijn, dit kan middels bovenstaande button. Nog geen account? Klik hier om er een aan te maken