Overslaan en naar de inhoud gaan

Duurzaamheid bovenaan agenda tijdens IFA-beurs

'Technische duurzaamheid is nu een van de twee belangrijkste factoren bij aankoopbeslissingen', zegt IFA-chef. De International Funkausstelling (IFA) is een een gerenommeerde beurs voor consumentenelectronica en huishoudelijke apparaten die jaarlijks in Berlijn plaatsvindt.

leafcloud-ifa-beurs.jpg
leafcloud-ifa-beurs.jpg

De duurzaamheid van technologie lijkt een van de twee grote thema's te worden van de IFA-beurs van dit jaar, waarbij IFA onthult dat het bovenaan de lijst van consumenten staat met redenen om een product te kopen (of niet te kopen).

De post Tech-duurzaamheid is nu een van de twee belangrijkste factoren bij aankoopbeslissingen, zegt IFA-chef voor het eerst op TechFinitive.

Technische duurzaamheid is nu de belangrijkste of tweede factor bij de aankoopbeslissingen van consumenten, zei het hoofd van IFA’s managementteam op het podium bij de officiële lancering van ‘s werelds grootste beurs voor consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten.

“Ik zou zeggen dat duurzaamheid, zelfs nog maar een jaar of zo geleden, op misschien wel nummer vier, nummer vijf stond [in redenen om een product te kopen], vlak achter de prijs, achter het merk, achter de kwaliteit van het product”, aldus Oliver Merlin, directeur van IFA. “Nu is duurzaamheid één of twee.” Hij voegde eraan toe: “En als je dat niet gelooft… vraag het dan aan de consumenten. We hebben het dit jaar aan al onze klanten gevraagd en zij zeiden absoluut. Ze krijgen hetzelfde te horen. Alle retailers en inkoopgroepen vertellen ons absoluut hetzelfde.” Zelfs wij waren verrast, ondanks dat we duurzaamheid in ons voorspellingsstuk als een van onze top vijf trends op de IFA hadden genoemd.

Het sluit aan bij een andere minitrend, benadrukt door IFA’s MD van Consumer & Home Electronics, dr. Sara Warneke, dat het koopgedrag van mensen overschakelde van een upgrade-mentaliteit naar vervanging. Dat wil zeggen: in plaats van je tv na twee jaar te upgraden voor een beter model, wachten mensen tot de tv kapot gaat en vervangen ze hem dan. “De duurzaamheid van producten wordt steeds meer een belangrijke reden om te kopen, vooral voor de jongere generaties”, aldus dr. Warneke. “Duurzaamheid moet meer zijn dan een marketing 'bewering'. Het moet een meetbare maatstaf zijn, en hoe meer merken presteren, hoe beter.”

Tech duurzaamheid bij IFA

We verwachten dat duurzaamheid op IFA 2023 meer is dan een vlaggetje. Zo kwamen we gisteren per ongeluk de Samsung-hal binnen en daar is een aanzienlijke ruimte gewijd aan het thema.

IFA heeft zelf een zogenaamde Sustainability Village.

“Ik zou zeggen dat duurzaamheid, naast AI, misschien wel de twee grootste onderwerpen dit jaar zijn geweest. Daarom hebben we in hal twee een hele fysieke ruimte gecreëerd”, aldus Merlin.

Hal twee is een van de grootste op de IFA, dus dit is een groot statement. De organisatoren van de show hopen mensen te trekken (de show is vanaf zaterdag open voor publiek) met een reparatiewerkplaats, waar ze kapotte producten kunnen brengen om te repareren, en een stroom sprekers. Gedurende de vier dagen van de show staan onder meer Miele, Fairphone en Save the Children op het podium van bedrijven en organisaties.

Wil je bewust een keuze maken voor een groene cloudprovider? Door te kiezen voor Leafcloud kies je voor een duurzame cloud oplossing.
Als je meer wilt weten over ons unieke groene concept, lees dan hier verder.
Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in