Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is een Mendix Bootcamp? Vicky, Mendix Developer & Trainer vertelt je erover.

De ontwikkelingen in de IT volgen elkaar razendsnel op, net als nieuwe producten en oplossingen. In deze rubriek wordt kort en bondig uitgelegd wat een product of oplossing doet en vooral wat je er als bedrijf mee kunt. Deze keer: Wat is een Mendix Bootcamp?

Vicky goodzo

Wat is een Mendix Training?

Het is een op maat gemaakt trainingsprogramma waarin we als gelicenseerd Mendix Academy Partner medewerkers zonder achtergrond in de IT opleiden tot junior Mendix developers. In een aantal weken leren ze apps te bouwen met Mendix. Zo hebben we op dit moment al 100+ citizen developers opgeleid.

Wat kun je met een Mendix Training?

Met een Mendix Bootcamp kun je eigen medewerkers opleiden tot Mendix ontwikkelaars. Hierbij haal je als organisatie het maximale resultaat uit Mendix, en hebben je medewerkers de skills om zelf applicaties te ontwikkelen. We hebben deze training opgezet vanuit de visie dat het voor organisaties belangrijk is om hun eigen slagkracht te verhogen, als het gaat om werken met Mendix. We leiden dus bestaande medewerkers op, in plaats van het werven van nieuwe mensen in een markt die enorm schaars is.

Waar bestaat een Mendix Training uit?

Dit is uiteraard per klantvraag verschillend. Deze trainingen stellen we volledig samen op basis van de behoefte van de organisatie. Dat kan bijvoorbeeld een groepstraining zijn waarin we twaalf weken lang één dag per week training geven en een applicatie bouwen, maar een 1-op-1-traject is ook mogelijk. Zo kunnen we de eerste 3 à 4 weken beginnen met de basiskennis die nodig is om het Rapid Developer certificaat te halen. Na het behalen van dit certificaat kunnen we 8 weken de diepte in gaan op allerlei functionaliteit die Mendix biedt. Uiteraard hebben we diverse onderwerpen klaarliggen maar er is ook ruimte om zelf onderwerpen in te brengen, het landschap en de structuur verschilt ten slotte in elke organisatie. Door de mogelijkheid te bieden om eigen onderwerpen aan te dragen kunnen gaan we te werk met de behoeften en belangen van de organisatie in gedachte.

Hoe werkt een Mendix Training?

De Mendix training kan als volgt werken: De deelnemers aan de bootcamp komen 12 weken lang 1 dag in de week bij ons op kantoor. We doen dit bij voorkeur bij ons op locatie om de faciliteiten te kunnen garanderen maar ook om mensen uit hun gewone werkomgeving te halen zodat ze niet tussendoor gestoord worden met vragen over hun werkzaamheden en hun volledige focus kunnen zetten op de trainingsdagen.

Wat levert de Mendix Training een bedrijf op?

Aan het einde van de bootcamp heeft een organisatie een groep junior Mendix developers die klaar zijn om een vliegende start te maken in een ontwikkel team. Ze zijn in staat zelf user stories op te pakken en hebben kennis gemaakt met de mogelijkheden die Mendix biedt. Zo zijn ze in staat om hun eigen digitale procesondersteuning te bouwen. Dit gebeurt in de vorm van crossplatform-applicaties, die direct integreren met andere bestaande bedrijfsapplicaties in het IT-landschap.

Hoe onderscheidt de Mendix Training zich van de concurrentie?

De op maat gemaakte onderwerpen die we aanbieden is een uniek aspect. Vaak ligt er een programma klaar dat wordt afgedraaid en daarmee moet de klant het doen. Bij Goodzo denken wij mee met behoeftes van de klant om hier het beste programma op af te kunnen stemmen. Daarbij leveren de deelnemers tijdens de training al een werkende applicatie op, aan de hand van een relevante case binnen de organisatie.

Er zijn twee andere aanbieders van een soortgelijke training, maar die wordt gegeven in de vorm van aaneengesloten dagen. Bijvoorbeeld vijf weken lang fulltime training. Dat werkt niet altijd voor iedereen, zeker niet als je ook nog ander werk moet doen. Wij verspreiden onze trainingsdagen over meerdere weken, waardoor we effectief maar een dag in de week klassikale training doen. Mooie bijkomstigheid is dat trainees meer tijd hebben om de informatie te verwerken, waardoor het leereffect gelijk of beter is dan een intensieve fulltime training.

Wat zijn de voordelen van een Mendix Training?

Een voordeel van een Mendix Training is dat het bedrijven de kans biedt om hun eigen ontwikkelaars op te leiden en laten meedraaien in ontwikkel teams zodat zij niet alleen afhankelijk zijn van externe inhuur en hierbij intern potentieel inzetten voor het verhogen van de slagkracht van hun eigen Mendix organisatie.

Zijn er ook nadelen?

Twaalf weken is een korte tijd om alles te leren over Mendix. De mensen die de training doorlopen, komen dan ook terecht in een team met meer ervaren developers die hen op weg kunnen helpen. Bovendien biedt Goodzo ondersteuning door middel van Community Leads, die fungeren als aanspreekpunt voor de medewerkers, ook nadat de training is afgelopen. Zo zorgen we ervoor dat de kennis na afloop niet verloren gaat.

Is er nog iets anders, opvallends te melden?

Bij Goodzo hebben we certifieerde Mendix opleiders die deze trainingen hosten. Dit betekent dat de opleiders bij Mendix een certificaat hebben gehaald voor het geven van trainingen met betrekking tot Mendix. Dit kunnen wij doen als een van de twaalf Academy Training Partners van Mendix.

Thijs, Mendix ontwikkelaar bij Avans, vertelt over zijn ervaring met de Goodzo Mendix training: https://www.youtube.com/watch?...

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in