Overslaan en naar de inhoud gaan

Rick Prange aan het woord

Rick Prange heeft de afgelopen drieënhalf jaar tijd reuzenstappen gezet bij Goodzo. Hij kwam als IT Trainee aan boord en is uitgegroeid tot coördinator van het Digital Quality Team van de gemeente Rotterdam, waarin hij verantwoordelijk is voor de veiligheid en kwaliteit van applicaties. We stelden hem zes vragen over zijn groei en ontwikkeling.

Rick Prange
Rick Prange

Om te beginnen, hoe ben je begin 2020 bij Goodzo terechtgekomen?

Tijdens mijn studie Sportmanagement deed ik de minor Business Process Optimization. Daarin runden we een fictief bedrijf, waarbij we processen moesten optimaliseren. Dat was het moment dat procesverbetering en IT mij grepen.

Daarna ben ik direct gaan zoeken naar banen en functies die daarbij pasten. Ik had nog weinig ervaring in de IT, dus dat sloot perfect aan bij Goodzo. En vanaf het eerste telefoontje tot nu was er een klik.

Hoe lang werk je al voor Goodzo? Welke stappen heb je gezet?

Drieënhalf jaar alweer! Ik heb op de servicedesk gewerkt bij Avans en daarna als functioneel beheerder bij Medux. Inmiddels werk ik nu anderhalf jaar voor mijn derde opdrachtgever: de gemeente Rotterdam.

Tot nu toe groeide ik redelijk snel door in mijn functies. Ik merk dat als je assertief bent, initiatief neemt en je ambities uitspreekt, je heel snel stappen kunt maken. En daarnaast moet je natuurlijk gewoon goed werk leveren, maar het helpt wel echt als je die andere eigenschappen ook in je hebt.

Heb je het naar je zin bij de gemeente Rotterdam?

Ja, heel erg. Ik ben best trots op de kennis die ik de afgelopen anderhalf jaar bij de gemeente heb opgedaan en hoeveel ik inmiddels voor ze kan betekenen. Vooral de mix tussen het inhoudelijke IT-werk en de helikopterview vind ik heel erg leuk, dat had ik niet verwacht. Binnen de gemeente weet iedereen nu wat ze aan me hebben, daardoor heb ik ook best wat verantwoordelijkheden gekregen.

Voor onze afdeling ben ik nu bezig met een IT-migratie: alle applicaties gaan van single sign on-provider wisselen. Dat heeft best wat voeten in de aarde en ik ben nu verantwoordelijk voor het aansturen van het overzetten van alle applicaties. Eerst was ik hier applicatiebeheerder, nu ben ik doorgegroeid naar de rol van coördinator. Zo’n stap geeft me energie om weer door te gaan en nóg een stapje harder te lopen. En het team functioneert ook nog steeds, dus dat is mooi meegenomen.

Waarom zijn jij en Goodzo een goede match?

Goodzo is een fantastische werkgever, die me echt energie geeft. Mijn collega’s zijn mensen bij wie ik naadloos aansluit. We zijn allemaal anders, maar steken toch hetzelfde in elkaar. We vinden dezelfde dingen belangrijk en hebben een niet lullen maar poetsen-mentaliteit. Al kunnen we natuurlijk ook wel effe lullen, af en toe. Als het erop aankomt zet je je tanden op elkaar om dingen te fixen, maar op vrijdagmiddag staan we ook vooraan bij de borrel. Die balans is belangrijk.

De groep is ook heel erg behulpzaam, je ontwikkelt echt een band met je collega’s. Als ik ze nu zou bellen met een probleem, zouden ze alles laten vallen en mij direct helpen. Dat vind ik wel heel tof om te merken. Ik ben zelf bijvoorbeeld niet zo technisch, maar snap wel goed hoe de hazen lopen binnen een organisatie. Zo helpen we elkaar, zelfs als je niet bij dezelfde opdrachtgever zit.

Hoe helpt Goodzo je bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling?

Ik ben ingestroomd in het ‘IT Growth Program’ van Goodzo, een uitgebreid opleidingstraject van meer dan vijf jaar. Na het afronden van het 1-jarige traineeship ben ik doorgestroomd naar het ‘Deep Dive’-programma. Het volgen van het Deep Dive-traject heeft me heel erg geholpen, zowel technisch als op sociaal gebied. Tijdens Deep Dive doe je namelijk veel consultancyvaardigheden op. Die hebben me geholpen om deze rol van coördinator op te pakken.

Analyseren, adviseren: ik deed het al wel, maar ik heb nu veel meer handvatten gekregen om de gemeente nog beter te helpen. Dat zit in allerlei dingen: op een goede en slimme manier mensen challengen, maar ook begrijpen wat een goede voorbereiding doet voor het verloop van een meeting. Dat zijn handigheidjes die je in zo’n Deep Dive-traject leert, waardoor je beter aan de slag kunt bij de klant. En daardoor ben ik nu in staat om deze rol op te pakken, naast het behalen van de Mendix-certificaten die ik echt nodig had om deze stap te zetten.

Wat drijft je de komende tijd? En waar wil je nog naartoe met Goodzo?

Mijn grote voordeel is denk ik dat ik met mijn hbo-studie al wat management-kennis heb opgedaan, waardoor ik snel begrijp wat managers zeggen. Dat helpt om ook sneller op een iets hoger niveau mee te gaan. En ik heb er een hekel aan om saaie dingen uit te voeren, haha, dus van sommige verplichtingen wil ik zo snel mogelijk af. Dan zet ik luiheid om in drive, dat heb ik ook gedaan bij mijn opdrachten en certificaten.

Hard werken, zodat je snel een stap hogerop kunt maken. Ik ben ambitieus, dat drijft me, en door Goodzo heb ik het gevoel dat ik ook echt veel kan bereiken. Ik zit nu nog een halfjaar bij de gemeente Rotterdam. Daarna zit mijn werk er in Rotterdam ook echt op, zo voelt dat.

Waar ik over vijf jaar sta? Ik wil graag projecten leiden en een team aansturen, maar daarnaast ook nog lekker meedraaien in bijvoorbeeld Mendix. En er is nog zoveel meer dat ik kan doen, dat moet ik echt per stap gaan bekijken. De wereld ligt in elk geval open met Goodzo. Als je zelf hard werkt en ambitieus bent, zorgt Goodzo er wel voor dat je die ambities waar kunt maken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in