Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting CIS zet de samenwerking met AMIS Conclusion voort

De samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal in het gezamenlijke streven naar verbetering en versnelling van digitale diensten binnen de verzekeringsbranche.

AMIS_Conclusion-Stichting_CIS.jpg

CIS, een belangenbehartiger voor Nederlandse verzekeraars en gevolmachtigden, speelt een cruciale rol in het ondersteunen van bedrijfsvoering binnen de verzekeringssector. CIS ondersteunt haar deelnemers onder meer met de CIS-databank. Deze databank omvat schadeclaims van vrijwel alle Nederlandse verzekeraars en wordt ingezet voor risico-inschatting bij acceptatie en claims in het operationele proces van de verzekeraar. Dagelijks maken zo’n 9.500 personen, verdeeld over de 328 CIS-deelnemers, gebruik van de CIS-systemen. De waardevolle gegevens van CIS vormen de basis voor duizenden beslissingen per dag, waarbij deze data onder andere in 9 van de 10 gevallen de aanleiding vormt voor het starten van onderzoeken naar verzekeringsfraude.

Innovatie en groei

Sinds 2018 speelt AMIS Conclusion een ondersteunende rol voor CIS in haar centrale positie binnen de verzekeringssector. Naast het beheer en onderhoud van het CIS-applicatielandschap, verzorgt AMIS de doorontwikkeling van het platform. In de afgelopen vijf jaar heeft het CIS DevOps-team een indrukwekkende groei doorgemaakt van 3 naar 14 personen. Dit heeft niet alleen geleid tot een verhoogde professionalisering, maar ook tot meer dan 15 innovaties. Zo is er een app gelanceerd waar consumenten inzicht kunnen krijgen in hun CIS-registratie conform het AVG-recht op inzage. Ook is de UBO-applicatie ontwikkeld, waarmee CIS-deelnemers zoals gezegd inzicht kunnen krijgen in de natuurlijke personen achter een bedrijf.

CIS zet de samenwerking met AMIS Conclusion voort als haar IT-partner. Deze voortzetting is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder de performanceen het succesvol ontwikkelen van nieuwe proposities in de afgelopen vijf jaar. De implementatie vanonder andere de UBO-check en CIS-Inzage app vormen een sterke basis voor verdere samenwerking.”

Anne van Doorn, directeur stichting CIS

”Vanaf het begin hebben we samen met de medewerkers van CIS gewerkt aan het professionaliseren van het platform en de onderlinge samenwerking. Ons team werkt naadloos samen met de medewerkers van CIS, en zo hoort een partnership te werken. Samen gaan we op weg naar nieuwe innovaties in de financiële sector.”

Andre van Dalen, CEO AMIS Conclusion

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in