Overslaan en naar de inhoud gaan

Van data naar gouden inzichten

Data biedt waardevolle inzichten, iets waar Constantijn als geen ander van op de hoogte is. Hij ondersteunt klanten bij het ontsluiten van de waardevolle informatie die verborgen ligt in hun gegevens. Benieuwd naar wat Constantijn zo boeiend vindt en precies doet voor onze klanten? Hij vertelt het graag.  

Van data naar gouden inzichten

Ik ben Constantijn Rijsdijk. Al bijna zes jaar werk ik met veel enthousiasme voor Cegeka, met name binnen het onderdeel 'Data Solutions'. Binnen de data-afdeling van Cegeka helpen wij klanten met hun datavraagstukken. Zo helpen wij klanten die de wens hebben om een datagedreven organisatie te worden. De diensten die wij aanbieden bestaan uit implementatie van dataplatforms en het ontwikkelen van dashboards om de data te visualiseren. We migreren en harmoniseren ook gegevens voor onze klanten. We helpen klanten grip te krijgen op datakwaliteit en het efficiënt beheren ervan. Ik zeg ook wel eens ‘we maken van data goud’, want uit data kunnen waardevolle inzichten worden gehaald. 

Wanneer een klant een vraagstuk heeft met betrekking tot data, resulteert dit vaak in een dashboard. Hierin komen alle gegevens samen in een overzichtelijk beeld. Dit vormt in feite de visuele laag die wij als oplossing aanbieden voor de klant. Op basis van deze data kunnen klanten onderbouwde vervolgstappen zetten, van midden- en kleinbedrijf tot multinationals.  

Technische innovatie & een menselijke benadering

Ik zie Cegeka als een organisatie die mensgericht is en tegelijkertijd streeft naar technologische innovaties. Hier heb ik elke dag de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren en te verkennen. 

Van data naar gouden inzichten
Constantijn Rijsdijk, Business Consultant Data Analytics & AI bij Cegeka
©

Hoewel we een grote organisatie zijn, hebben we korte communicatielijnen. Ik merk dat we bereid zijn elkaar te helpen, met elkaar mee te denken en aan te vullen waar nodig. Op die manier maken we samen het verschil voor onze klanten, en creëren we tegelijkertijd een prettige werkomgeving met een team waarop je kunt bouwen. 

Eigen initiatieven oppakken

Ik heb een hackathon georganiseerd rondom het gebruik van ChatGPT en tijdsbesparing die hiermee te realiseren is voor onze klanten. Tijdens de hackathon kwamen verschillende vraagstukken aan bod, zoals: creëer een datamodel in 1 minuut, stel een datahandleiding op van een SQL-script, of maak een Data Catalog met één klik. Na afloop hebben we onze bevindingen gepresenteerd aan het Management Team van Cegeka Nederland. 

Het was gaaf om een hackathon te mogen organiseren, vooral omdat er veel interesse voor was. Maar wat me het meest trots maakte, was toen ik merkte dat collega’s daadwerkelijk de opgedane inspiratie integreerden in hun werkzaamheden. 

Wil je collega worden van Constantijn? Klik hier om meer te ontdekken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in