Overslaan en naar de inhoud gaan

Weinig aandacht voor cyberveiligheid bij bedrijven, blijkt uit EU-enquête

Meer dan 70 procent van de Europese bedrijven geeft geen trainingen aan personeel om cyberaanvallen of lekken van informatie te herkennen. In een tijd waarin cyberaanvallen toenemen, vormt deze situatie "een groot gevaar voor het functioneren van informatiesystemen en voor de interne markt als geheel", zegt de Europese Commissie.

hackaanval, wanhopige kantoorwerker
Shutterstock.com

De Europese Commissie investeert dit jaar weliswaar 10 miljoen euro in de scholing van cyberspecialisten, maar kan op dit moment niet meer geld vrijmaken. Volgens de Europese Commissie zijn er dit najaar weer nieuwe financieringsmogelijkheden.

'Securitytrainingen onnodig'

Volgens een woensdag gepubliceerde Europese enquête is niet alleen 74 procent van het bedrijfspersoneel door het eigen bedrijf niet geschoold rond cyberveiligheid, maar vindt bovendien 68 procent van de ondervraagde Europese bedrijven het ook niet nodig dergelijke trainingen te verzorgen. Als bedrijven wel aandacht willen besteden aan internetveiligheid is vaak het inhuren van geschikt personeel een moeilijkheid. 34 procent van de internetveiligheidsspecialisten binnen bedrijven hebben hun kennis zelf opgepikt en 57 procent van hen moet de taak combineren met een andere rol in het bedrijf, aldus de enquête.

Nog geen maand geleden concludeerde het Europese agentschap voor internetveiligheid dat cyberaanvallen hand in hand gaan met een gebrek aan cybervaardigheid.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in