Overslaan en naar de inhoud gaan

Digital Trust Center introduceert cybersecurity-subsidie

Het Digital Trust Center (DTC), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, is begonnen met een pilot subsidieregeling voor kleine bedrijven, gericht op cybersecurity. In totaal is er zo'n 300.000 euro beschikbaar.

Geld.
Shutterstock.com

Kleine bedrijven nemen nog niet genoeg maatregelen op gebied van cybersecurity, blijkt uit onderzoeken van het DTC en het CBS. Praktische voorlichting over cyberveiligheid helpt weliswaar, maar zet nog niet elke ondernemer aan tot actie, zo schrijft DTC in een persbericht.

Uit de pilot-subsidie genaamd ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’ moet duidelijk worden of het wegnemen van een financieel knelpunt kleinere ondernemers aanzet tot het nemen van enkele cybersecuritymaatregelen. 

Micro- en kleine ondernemingen kunnen via de subsidieregeling ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’ subsidie krijgen voor de kosten van de aanschaf en implementatie van één of meer cruciale cyberweerbaarheidsmaatregelen.

Cruciale maatregelen

Het gaat om onder meer het inrichten van back-ups, een wachtwoordmanager en het laten uitvoeren van een risico-inventarisatie. De subsidie bedraagt 50% van de kosten die een IT-dienstverlener rekent, met een maximum van €1.250 per aanvrager. Bedrijven kunnen éénmalig een beroep doen op deze subsidieregeling.

“Ondernemers zijn druk met ondernemen. Cybersecurity staat vaak niet bovenaan de prioriteitenlijst. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat kleine ondernemers geen doelwit zijn, want de realiteit is anders. Graag stimuleren we kleine ondernemers om nú in actie te komen en snel de belangrijkste cybermaatregelen te treffen. Want met een paar eenvoudige ingrepen maak je de kans dat je het volgende slachtoffer wordt echt kleiner. Laat deze subsidie het laatste zetje zijn om vandaag nog in actie te komen.”, aldus Michel Verhagen, manager van DTC.

Aanvraag indienen

Een aanvraag indienen kan van 2 oktober tot 1 november 2023, 17.00 uur. Het totale budget van 300.000 euro wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen totdat het subsidiebudget is uitgeput.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in