Overslaan en naar de inhoud gaan

Ministerie komt met subsidie voor cyberweerbaarheid

Het ministerie van Economische Zaken geeft 1 miljoen euro subsidie aan projecten ten behoeve van de cyberweerbaarheid van Nederlandse bedrijven en organisaties. Dat meldt RVO op zijn website. Het gaat onder meer om samenwerkingsverbanden en plannen en ideeën om voor het verhogen van kennis.
Torentje
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Volgens RVO weten bedrijven nog onvoldoende hoe ze zich moeten wapenen tegen de cyberdreigingen die hen boven het hoofd hangen, waardoor hun bedrijfsprocessen en waardevolle data kwetsbaar zijn voor cybercriminelen. “Met de subsidieregeling Cyberweerbaarheid wil het Digital Trust Center groepen van bedrijven in niet-vitale sectoren stimuleren om op cybersecurityterrein te gaan samenwerken.”

In totaal is er een budget van 1 miljoen euro vrijgesteld. Projecten kunnen individueel maximaal 200.000 euro ontvangen. Geïnteresseerden kunnen zich tussen 1 september en 1 oktober 2022 melden.

Nieuwe netwerken

Het ministerie hoopt vooral op nieuwe netwerken. “In een cyberweerbaarheidsnetwerk werken ondernemers samen met andere organisaties aan het vergroten van de cyberweerbaarheid, binnen en tussen niet-vitale branches, sectoren en regio’s. Ook ondernemingen die actief zijn in vitale sectoren, mogen onderdeel zijn van het netwerk.”

Meer informatie over de subsidie is hier te vinden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in