Overslaan en naar de inhoud gaan

Wakkie: Sanderink keert nooit meer terug bij Centric

Gerard Sanderink, of een eventuele erfgenaam van Sanderink, gaat nooit meer terugkeren bij Centric. Dat meldt advocaat Peter Wakkie, die onlangs werd aangesteld als onafhankelijk bestuurder van Centric, aan Tubantia.
Centric-topman sSanderink
© Centric
Centric

"Hij komt niet terug. Ik ga daar niet in detail op in, maar ik verwacht niet dat het beheer van de aandelen ooit nog teruggaat", zo vertelt hij aan de krant.

Multimiljonair Gerard Sanderink (74) is volgens de krant vorige week getrouwd met zijn omstreden vriendin Rian van Rijbroek (53). Interim-bestuurder Peter Wakkie van Sanderinks ICT-bedrijf Centric liet weten dat dit geen enkele invloed heeft op de bedrijfsvoering.

Bevoegdheden ontnomen

Sanderink en Van Rijbroek kennen elkaar sinds de zomer van 2018. Vanaf dat moment begon de succesvolle Twentse ondernemer zich vreemd te gedragen. Van Rijbroek heeft een dubieuze reputatie: ze doet zich voor als cybersecurity-expert en financieel specialist, maar is geen van beide. Wel heeft ze grote invloed op Sanderinks leven en zijn bedrijven.

Sanderink heeft sinds november 2022 niets meer te vertellen over zijn bedrijf. Omdat er grote zorgen waren over Sanderinks verwarde gedrag ontnam de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam hem zijn bevoegdheden als bestuurder en aandeelhouder.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in