Overslaan en naar de inhoud gaan

CTAC verhoogt winst bij tegenvallende omzet

Uitstel van een paar grote projecten en aanhoudende problemen in Frankrijk ... de directie van CTAC moest wel een paar pijnpuntjes wegwerken. Maar bedrijfsresultaat en winst groeiden.
geld
© Shutterstock
Shutterstock

40,5 miljoen euro was de omzet van CTAC in de eerste helft van 2017. Dat was 2,1 miljoen euro minder dan in de eerste helft van 2016. Het eerste kwartaal verkocht CTAC voor een half miljoen euro minder dan vorig jaar, het tweede kwartaal voor 1,7 miljoen.

De pijn zit met name bij CTAC Consulting - dat 2,1 miljoen minder omzette dan een jaar terug. Dat had deels te maken met uitstel van een drietal grote projecten. Ook in België gaat het niet crescendo: daar kromp de omzet met 2 ton. En Frankrijk blijft een onvervalst hoofdpijndossier. "In het eerste halfjaar van 2017 is het niet mogelijk gebleken om de marge op resourcing en licentie activiteiten te verhogen en zo de vaste kosten te overstijgen", heet het in het persbericht. Daar lijdt CTAC, met andere woorden, verlies. Dat zal een forse tegenvaller zijn. De Franse activiteiten zaten al een tijdje in het rood door een mislukt project. Maar de verwachting was dat hte dit jaar beter zou gaan, nadat de gevolgen van die mislukking eind vorig jaar afgewikkeld waren. Dat het Franse deel slecht blijft presteren, doet CTAC overwegen om 'structurele maatregelen' te nemen. Dat kan niet anders dan een forse reorganisatie of zelfs afstoting betekenen.

Door de organisatie aan te passen - CTAC telt met 452 medewerkers nu 13 man minder dan een jaar terug - en contracten met derden tijdig op te zeggen, wist CTAC te voorkomen dat de lagere omzet ten koste zou gaan van de winst. Het bedrijfsresultaat steeg ruim 6 procnet, de nettowinst kwam zlefs 15,5 procent hoger uit dan in de eerste helft van 2016, op een bedrag van 0,8 miljoen euro.

Als er geen majeure marktverstoringen optreden, verwacht CTAC voor het hele jaar een hoger resultaat dan in 2016. Daarbij zal helpen dat binnenkort de drie grote projecten waarvoor de consultancy-tak ingehuurd zou worden, toch van start gaan.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in