Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple duikt weer dieper in chipontwerp

Apple wil minder afhankelijk worden van bedrijven als Samsung waarmee het nu standaard ARM-processoren geschikt maakt voor toepassing in de iPhone en iPod-modellen.

Vorig jaar nam Apple al PA Semi over, een specialist in het ontwerpen van energiezuinige chips. Uit een onderzoek van de Wall Street Journal onder LinkedIn-deelnemers bleek dat meer dan honderd ex-werknemers van chipproducenten recent in dienst zijn getreden bij Apple.
ARM-chip
© ARM
ARMApple-topman Steve Jobs verklaarde eerder dat de overname van PA Semi is bedoeld om de expertise en technologie in huis te halen voor het ontwikkelen van geavanceerde toepassingen op de iPhone en iPod. Ingewijden, aangehaald door de Amerikaanse zakenkrant, verwachten echter dat Apple zelf chips wil ontwikkelen.

Ook zou Apple behoefte hebben aan meer controle over de informatie over nieuwe geavanceerde chipontwerpen. Nu zou te veel informatie weglekken naar de concurrentie.

Apple maakte voor de Macintosh-computerlijn lange tijd gebruik van een eigen processorplatform dat werd ontwikkeld in samenwerking met IBM en Motorola.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in