Overslaan en naar de inhoud gaan

Federale rechtbank: Musk moet getuigen over aankoop Twitter

Elon Musk moet getuigen in een onderzoek van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) naar zijn aankoop van Twitter. Dat heeft een federale rechter in San Francisco bepaald. De beurswaakhond had Musk aangeklaagd om Musk tot een getuigenis te dwingen, aangezien de eigenaar van het socialemediaplatform dat eerder niet wilde.

Musk
Shutterstock

Twitter, dat inmiddels X heet, werd vorig jaar door Musk gekocht voor 44 miljard dollar. De SEC onderzoekt of dat is gebeurd volgens de regels die voor beleggers gelden. Centraal staan aandelen van Twitter die Musk kocht voorafgaand aan de uiteindelijke aankoop.

In het kader van dat onderzoek moest Musk in september al getuigen, maar toen kwam hij niet opdagen. De onderzoekers hebben toen naar eigen zeggen nog geprobeerd een nieuwe datum in te plannen, maar zonder resultaat. Daarna weigerde Musk om überhaupt met de SEC te praten.

Gedwongen getuigenis

De federale rechter riep de SEC en Musk op er onderling uit te komen. Mocht dat niet lukken, dan zou de rechter de kant van de beurswaakhond kiezen. Dat betekent dat Musk gedwongen zou worden een getuigenis af te leggen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in