Overslaan en naar de inhoud gaan

SQL Server nu ook beschikbaar onder Linux

Microsoft deed de aankondiging zelf bij monde van Azure-topman Scott Guthrie. Ook Linux-distributeurs Canonical en Red Hat spreken in de blog hun enthousiasme uit over de stap van Microsoft en de samenwerking met het bedrijf.
Scott Guthrie
© Microsoft
Microsoft

SQL Server is een van de belangrijkste softwareproducten voor Microsoft in de zakelijke markt. De stap om dit product los te maken van het Windows besturingssysteem is een grote, maar niet onverwacht. Microsofts CEO Satya Nadella heeft sinds hij het roer overnam van Steve Ballmer een nieuwe koers uitgezet voor het bedrijf met een ruimere blik op de markt. Bovendien is Microsofts Azure-platform een steeds belangrijker wordende bron van inkomsten. Op Azure maakt het niet uit of er Linux of Windows wordt gebruikt, dus elke SQL Server-licentie die wordt verkocht op Azure, is er een extra.

Volwaardige versie op Linux

SQL Server for Linux krijgt net als de Windows-variant een Stretch database dienstverlening. Die maakt het mogelijk voor de beheerders gegevens te verhuizen van lokale databases naar de cloud zonder dat gebruikers van de cloudversie iets van de update merken.

De Linux-versie is nog in bètaversie voor een gesloten gebruikersgroep. Guthrie heeft nog geen datum genoemd waarop een eerste publieke bèta-versie beschikbaar komt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in