TMC schorst twee directeuren

Jeuken en Roosen hebben laten weten zich tegen het schorsingsbesluit te verzetten. Ze menen dat het doorlopen proces onzorgvuldig was en niet voldoet aan de wettelijke en statutaire vereisten. TMC is sinds 2006 genoteerd aan de ‘beginnersbeurs’ Alternext. Uiteindelijk is het aan de aandeelhouders van TMC om te oordelen over het door de Raad van Commissarissen nagestreefde ontslag van Jeuken en Roosen. Beide directeuren hebben elk nog een belang van omstreeks 14 procent in TMC.
TMC-Group omvat een aantal bedrijven die zich onder meer richten op advies, professional services en projecten in binnen domeinen zoals embedded software, industrial automation, ERP software, industrial & field service bouwkunde, civiele techniek, automotive, fysica, chemie, mechanica en mechatronica.
De activiteiten op ICT-gebied genereren bijelkaar genomen ongeveer een kwart van de omzet van TMC. Met ruim 450 professionals worden projecten uitgevoerd voor klanten als Philips, ASML, Océ, TNO, DSM, Nuon–Heliantos, Essent, Vebo, Ministerie van Defensie en Gemeente Amsterdam.
In 2008 realiseerde TMC een autonome groei met omstreeks 25 procent. Dit jaar was er tot dusverre sprake van een omzetkrimp van omstreeks 3 procent. De operationele winst liep terug tot 8 ton; de netto winst zal als gevolg van afschrijviongen op goodwill waarschijnlijk negatief uitpakken. De teruggang in de activiteiten is, naar verluidt, het sterkst in de ICT-actviteiten, maar gedwongen ontslagen konden tot dusverre worden vermenden. Dit onder meer dankzij een beroep op voorzieningen als deeltijd-WW en de kenniswerkersregeling.
Op de arbeidmarkt profileert TMC zich met zijn ‘werkondernemerschapsmodel’, waarin langdurige arbeidsrelaties, individuele winstdeling, 1-op-1 carrière coaching en tewerkstelling in gespecialiseerde businesscellen.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee