Overslaan en naar de inhoud gaan

HP is al helemaal gesplitst

"Op 1 augustus hebben we met succes de bedrijfsvoering en de IT-systemen opgedeeld. Het was een waanzinnig complex proces en het team heeft heel goed zijn werk gedaan", memoreerde HP-ceo Meg Whitman voldaan tijdens de toelichting op de kwartaalcijfers. Het officiële moment dat HP verder gaat als twee afzonderlijke bedrijven - HP Inc en HP Enterprise - staat pas op 1 november gepland. De tijd de nog rest is bedoeld om eventuele hobbels nog glad te strijken.
HP printer
© HP
HP

Voor de splitsing was het nodig 750 IT-systemen uit elkaar te trekken. Daarvoor was ook de medewering nodig van 3500 van de grootste klanten van HP. Uiteindelijk lagen de activiteiten drie dagen stil voor de finale handelingen. Dat had maar weinig gevolgen voorde bedrijfsvoering omdat het distibutiekanaal op voorhand van voldoende voorraad was voorzien.

De succesvolle splitsingsoperatie kon niet voorkomen dat HP kwartaalresultaten wat tegenvielen. De winst kwam uit op 88 dollarcent per aandeel op een omzet van 25,3 miljard dollar. Analisten verwachtten een winst van 85 dollarcent op een omzet van 25,4 miljard dollar. De nettowinst daalde 13 procent ten opzichte van een jaar eerder en kwam uit op 854 miljoen dollar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in