Overslaan en naar de inhoud gaan

DNB en AFM kijken naar vergunningen 'fintech'

Ook openen DNB en de AFM binnenkort een soort informatiepunt, waar marktpartijen terechtkunnen met vragen over regelgeving en beleid. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om bedrijven die door automatisering en internet snel en goedkoop producten aanbieden, zoals leningen en verzekeringen.

Verklaring van FSC

Een en ander blijkt uit een verklaring van het Financieel Stabiliteitscomité (FSC), een adviesorgaan van de regering. In het comité spreken vertegenwoordigers van DNB, de AFM en het ministerie van Financiën ten minste twee keer per jaar over belangrijke financiële zaken.

Gevolgen Brexit

Binnen het comité is ook gesproken over het aanstaande Britse referendum, waarbij de Britten gaan stemmen over een mogelijk vertrek van dat land uit de Europese Unie. De uitslag van de volksraadpleging kan grote economische gevolgen hebben, is eerder al veelvuldig aangekaart. Ook Nederlandse financiële instellingen kunnen in geval van een 'Brexit' te maken krijgen met veel marktonrust en onzekerheid. De directe verliezen voor Nederlandse banken en verzekeraars zijn volgens het comité naar verwachting evenwel beperkt, evenals de extra operationele kosten die een uittreding zou opleveren.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in