Overslaan en naar de inhoud gaan

Buitenlandse Zaken trekt aanbesteding in

Op de aanbestedingskalender, een website waarop alle aanbestedingen van de overheid verzameld worden, staat sinds gisteren: "deze aanbesteding is ingetrokken". Het ministerie van Buitenlandse Zaken zocht per 31 oktober naar een nieuwe leverancier van standaardsoftware voor de computers van de 2120 ambtenaren in eigen land en voor de pc’s van alle medewerkers van de 160 posten in 120 andere landen.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

"Ik ben stomverbaasd en zeer verrast", reageert Valentijn Sessink, directeur van de Amsterdamse open-sourcedesktopspecialist Openoffice. Hij was net voor het weekend begonnen met het opstellen van bezwaren tegen deze tender. Sessink maakt al tijden misbaar over overheidsaanbestedingen waarin volgens hem vaak onomwonden gevraagd wordt naar Microsoft-software. De Nederlandse en Europese regels staan dergelijke uitsluiting niet toe.Een goed ingevoerde bron meldt dat ict-dienstleveranciers IBM en Bull al hadden afgezien van biedingen op de aanbesteding. De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken kon nog niet inhoudelijk reageren.

De eerste twijfels over de aanbesteding bij het ministerie ontstonden halverwege november, na publicatie in Automatisering Gids.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in