Overslaan en naar de inhoud gaan

Cruise haalt alle auto's van de weg na ongeluk met 'robotaxi'

Het in zelfrijdende auto's gespecialiseerde bedrijf Cruise heeft nog meer auto's van de openbare weg gehaald na een verkeersongeluk in oktober. Het Amerikaanse dochterbedrijf van General Motors staakt nu ook alle ritten met auto's met personen achter het stuur. Eerder beëindigde Cruise alle ritten zonder mensen op de bestuurdersstoel.

Cruise-auto naast voetgangers op de stoep
Cruise

Cruise maakte ook bekend dat een extern ingenieursbureau het onderzoek naar de veiligheid van de zogeheten robotaxi's van het bedrijf uitbreidt. Dat bedrijf ging eerder alleen na wat de oorzaak was van het ongeluk op 2 oktober, maar kijkt nu ook naar het geheel aan veiligheidssystemen en technologie bij Cruise.

Veiligheidscontroleur

Het bedrijf kondigde ook aan een veiligheidsexpert van buitenaf aan te trekken. Die moet een oordeel vellen over de veiligheidscultuur bij het bedrijf, schreef Cruise in een blogpost. Daarnaast komt er ook een permanente aanstelling van een directielid dat verantwoordelijk wordt voor veiligheidszaken. Deze nieuwe  post van Chief Safety Officer valt direct onder de CEO.

De maker van zelfrijdende auto's, die ook dienst doen als robotaxi, is betrokken bij een verkeersongeval waarbij een voetganger is geraakt en meegesleurd. Dat laatste gebeurde doordat de autonome auto na het initiële ongeval zichzelf naar een plek reed waar het veilig stil kon staan. Daarbij is toen het slachtoffer beklemd geraakt onder de geparkeerde wagen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in