Overslaan en naar de inhoud gaan

EU start academie voor cybersecurity-vaardigheden

De Europese Commissie wil het tekort aan cybersecurity-professionals aanpakken met de start van een academie. Binnen dit nieuwe online platform worden diverse Europese opleidingen en cursussen gebundeld.
Studeren
© CC0/Pixabay License
CC0/Pixabay License

De academie moet de beschikbare opleidingen en cursussen beter onder de aandacht brengen binnen de verschillende lidstaten. Het platform wordt één plek met alle informatie over opleidingen en certificeringen binnen de hele EU. Een voorstel hiervoor is door de Europese Commissie aangenomen.

“Het online platform wordt een gezamenlijke ruimte voor academici, onderwijsaanbieders en het bedrijfsleven. Zij krijgen via de academie inzicht in de verschillende onderwijsprogramma’s, opleidingen en financieringsmogelijkheden”, zo schrijft de Rijksoverheid. Het Agentschap van de Europese Unie voor cyberbeveiliging (Enisa) en het Europees Kenniscentrum voor cyberbeveiliging willen de cybersecurity-vaardigheden in Europa gezamenlijk aanpakken.

Concreet instrument

“De academie voor cyberbeveiligingsvaardigheden is een nieuw concreet instrument waarmee we tegemoetkomen aan de cyberbeveiligingsbehoeften van de EU. De academie moet de vaardigheden verbeteren zodat we over de nodige experts blijven beschikken”, aldus Margaritis Schinas, vicevoorzitter voor de Bevordering van onze Europese levenswijze.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in