Overslaan en naar de inhoud gaan

Overheid moet in eigen vijver vissen voor IT-personeel

Het toekomstig tekort aan IT’ers bij de overheid, baart burgers zorgen. Blijft de overheid daardoor veel langer vast zitten in de dwangbuis van haar zelf geregelde IT, of in de data-chaos die ze zelf heeft laten ontstaan? Als IT-onderlegde burger houd ik mijn hart vast. Het slechte nieuws luidt dat digitalisering IT’ers vreet. Na de digitalisering (over ongeveer 3 tot 5 jaar) zijn er significant minder IT’ers nodig. Maar in de transitieperiode kan de overheid in problemen komen.
sollicitatie
© CC BY 2.0 - Flickr
CC BY 2.0 - Flickr

Zijn er echt zoveel extra IT’ers nodig? Een oude wijsheid uit het begin van de administratieve automatisering luidde: 'Wat één IT’er kan presteren in één week, kunnen twee IT’ers in twee weken.' Zelfs Jan Peter Balkenende streefde al met zijn idee over de compacte overheid naar: ‘met minder ambtenaren, meer werk verzetten’.

Persoonlijk geloof ik dat je met slimme architecten en slimme engineers veel minder bouwers nodig hebt. Zeker als je met bouwblokken (conceptueel, of executables) veel sneller en veel goedkoper uit bent. Maar waar zijn die architecten bij de overheid en waar zijn die platformen van generieke zaken?

Vissen in een lege vijver

Ik zie dat de overheid met veel pr-geweld probeert te vissen in een vijver die toch al bijna leeg is. We gaan taferelen tegemoet die wij in het verleden ook enkele malen hebben gezien. Informaticabureaus ronselen mensen uit universiteiten en hbo’s. Maakt niet uit wat je gestudeerd hebt. Mag zelfs theologie of niet-westerse antropologie zijn. Ze krijgen op zijn best een interne opleiding van 3 maanden en worden dan bij een klant (liefst de overheid) neergezet om middels training-on-the-job zich verder te ontwikkelen. Als oud-hoogleraar Bedrijfsinformatica aan de Vrije Universiteit in de negentiger jaren, zag ik dat voor de afronding van de studie studenten werden verleid om vast te gaan werken bij een informaticabureau en dan in de weekenden probeerden hun studie af te ronden.

Overheid: ga in je eigen vijver vissen! Laat HRM high potentials inventariseren met affiniteit tot IT. Geef hen een introductiecursus en laat ze ongeveer een jaar begeleiden door zorgvuldig geselecteerde seniore IT’ers, liefst vitale gepensioneerden met een trackrecord in het echte bedrijfsleven. Dus een soort training-on-the-job, met influisteraars uit de coulissen. Dit soort eigen kweek levert medewerkers op die loyaler zijn en niet behoeven te worden ingewijd in jouw eigen bedrijfscultuur.

Tijdelijke tekorten door inhaalwerkzaamheden of het opruimen van lastige legacy kunnen worden uitbesteed in een constructie waarin de overheid zelf de regie blijft voeren op alle niveaus.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in