Overslaan en naar de inhoud gaan

Statushouders komen in aanmerking voor speciale IT-opleidingen

Vandaag starten twee initiatieven die statushouders een kickstart moeten geven als IT'er op de arbeidsmarkt. De Hogeschool van Amsterdam (HvA) werkt samen met werkgevers in een driejarig programma World cITizens@work. Los daarvan begint Young_Coders volgend jaar met een initiatief waarin  de IT-opleider voor elke aangenomen trainee een gratis opleiding aan een statushouder aanbiedt.

Het World cITizens@work van de HvA bestaat uit een programma waarin elk jaar een klas met statushouders afhankelijk van hun voorkennis wordt bij- of omgeschoold voor een baan in de IT. Vandaag gaat de eerste klas van start met een op maat gemaakt leer-werktraject. Omdat de verwachting is dat de statushouders ook te maken hebben met een beperkte taalkennis, is er in het programma extra aandacht om de communicatievaardigheden te verbeteren. 

De HvA Studentenzaken  en HvA/Make IT Work hebben het programma ontwikkeld samen met IT-dienstverlener Conclusion en de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. De HvA zegt ernaar te streven het programma op te schalen naar meerdere IT-werkgevers. Onderdeel van World cITizens@work is dat de deelnemers na afronding van het traject gegarandeerd een baan krijgen. 

Meer maatschappelijke initiatieven

IT-opleider Young_Coders meldt bezig te zijn met de afronding van programma's om de maatschappelijke betrokkenheid van het bedrijf vorm te geven. Die initiatieven moeten volgend jaar van start gaan. Een daarvan draait om opleidingen voor statushouders zodat deze mensen makkelijker hun weg kunnen vinden op de Nederlandse IT-arbeidsmarkt. Elke keer dat Young_Coders een IT-trainee aanneemt, komt een statushouder in aanmerking voor een gratis IT-opleiding. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in