Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf bedrijven bieden vluchteling kans in ICT

iSQI, DiversIT, Improve QS, BNTQB en ISTQB bundelen hun krachten door een training te verzorgen over de grondbeginselen van het testen van software. De training is bedoeld voor vluchtelingen die zich in Nederland vestigen.
© ISQI
ISQI

DiversIT heeft het initiatief genomen, Improve QS zal de training verzorgen en iSQI, BNTQB en ISTQB zullen samen de examens aanbieden en de examensessie voor de kandidaten organiseren. De training vindt deze week in Utrecht plaats, het examen staat gepland op vrijdag 14 december. Er zijn 16 deelnemers bij de eerste sessie.

Nieuwe kansen

“Dit initiatief biedt gemotiveerde, goed opgeleide mensen kansen op de Nederlandse IT- arbeidsmarkt”, licht Frank Frambach, managing director van iSQI toe. Het gaat in eerste instantie om Syrische vluchtelingen die op deze manier een nieuwe toekomst kunnen opbouwen. Volgens de initiatiefnemers is de vraag naar goedopgeleide testers velen malen hoger dan het aanbod. “Wat dat betreft werken de ontwikkelingen op de Nederlandse IT-arbeidsmarkt mee om deze mensen verder te helpen om een nieuwe carrière op te bouwen.”

De betrokken partijen willen met het initiatief laten zien dat ze om meer geven dan testen alleen. “Mijn motivatie is mensen. Ik wil hen een kans bieden om hun leven succesvol te veranderen”, zegt Co Meerveld, een ervaren IT-manager die DiversIT oprichtte. DiversIT werd begin dit jaar opgericht en heeft als doel hoog gekwalificeerde nieuwkomers-statushouders te begeleiden en matchen met een baan in de Nederlandse IT-markt.

Internationale certificering

iSQI draagt bij aan dit project met ISTQB / Certified Tester Foundation Level (CTFL) examens, die de basis leggen voor softwaretesters. De certificering is internationaal erkend en dient als bewijs van deskundigheid op het gebied van softwaretesting. De deelnemers leren over alle stappen die gepaard gaan met het testen van software, van planning tot en met implementatie en de evaluatie van softwaretests.

Nadat de vluchtelingen het eerste niveau hebben behaald, krijgen ze ook de mogelijkheid om verdere certificaten te behalen, op geavanceerd- en expert-niveau. Meer informatie over de certificering is hier te vinden.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in