Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft Teams krijgt Games for Work voor een betere werksfeer

Microsoft introduceert op het samenwerkingsplatform Teams een reeks traditionele computerspelletjes om "creativiteit, samenwerking en communicatie op een krachtige en unieke manier te stimuleren". Het idee dat gaming tijdens het werk de productiviteit schaadt, is volgens Microsoft verleden tijd.
Microsoft Solitaire
© Microsoft
Microsoft

Dat werknemers en de leiding gedurende de werkdag tijd besteden aan het spelen van spelletjes op hun smartphone of pc, is al enige tijd bekend. Uit een onderzoek van gaming bedrijf Word - dat The Register aanhaalt - bleek in 2020 al dat 80% van de werknemers - ook de managers - gemiddeld 50 minuten per vijfdaagse werkweek besteden aan het spelen van een game. Jarenlang werd dat door de bedrijfsleiding gezien als een ondermijning van de productiviteit, net als de tijd besteed aan het sturen van berichten op een smartphone.

Een onderzoek van de Brigham Young University uit 2019 toonde echter aan dat teams die samen af en toe een kort videospelletje speelden, 20% productiever waren dan teams die aan reguliere teambuilding-activiteiten deden. Microsoft heeft die verandering in het denken over online games opgepakt om betere werkrelaties mogelijk te maken in teams die op een hybride manier werken. Het bedrijf voelt zich daarin gesteund door de uitkomsten van het eigen Work Trend Index-onderzoek  uit september waarin 40% van de leiding van grote bedrijven aangaf het bouwen van relaties in een hybride werkomgeving als een van de grote uitdagingen te zien.

Meer spellen op komst

Dus introduceert Microsoft nu multiplayer-games in Teams. Er is bij sommige games zelfs een mogelijkheid om alleen mee te kijken en suggesties te doen aan deelnemers om hun spel verder te helpen. Aanvankelijk zijn in de app Games for Work de spelletjes Solitaire, Minesweeper, IceBreakers en  Wordament beschikbaar. Deze worden verder ontwikkeld en er komen ook nieuwe spellen bij, zegt Nicole Herskowitz, vice president Teams bij Microsoft in een blog over de introductie van Games for Work.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in