Overslaan en naar de inhoud gaan

IBM brak records in 2011

De omzet van IBM ging met 7 procent omhoog tot 106,9 miljard dollar. In het vierde kwartaal van 2011 namen omzet en winst met respectievelijk 2 en 4 procent toe. IBM wist vorig jaar vooral in opkomende landen goede zaken te doen. De omzet in Brazilië, Rusland, India en China steeg met 10 procent.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Eigen records gebroken

"We hadden een sterk vierde kwartaal," zei Ginni Rometty, president en CEO van IBM. "Het was een recordjaar in winst per aandeel, omzet en winst. Op alle vier de strategische terreinen hebben we buitengewone resultaten geboekt, in het vierde kwartaal en over het hele jaar 2011. We zijn goed op weg om de langetermijndoelstelling te halen om in 2015 tenminste 20 dollar operationele winst per aandeel te maken."

WebSphere omhoog, Lotus naar beneden

De omzet van IBM in het softwaresegment steeg in het vierde kwartaal van 2011 met 9 procent naar 7,6 miljard dollar. De omzet van de middleware-productgroepen, met WebSphere, Information Management, Tivoli, Lotus en Rational, steeg naar 5,2 miljard dollar; dat is 11 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2010. De WebSphere-familie deed het zeer goed met een omzetstijging van 21 procent, Lotus deed het het slechtst en zag de omzet dalen met twee procent. Rational steeg met 4 procent. De omzet van IBM's besturingssystemen daalde in het vierde kwartaal met 3 procent naar 710 miljoen dollar.

In het vierde kwartaal daalde de omzet van de divisie Systems and Technology met 8 procent naar 5,8 miljard dollar ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet in System z mainframe-serverproducten daalde zelfs met 31 procent in deze periode. Ook System x ging 2 procent in omzet achteruit. Bij IBM's Global Technology Services nam de omzet in het vierde kwartaal 3 procent toe.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in