Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple brengt App Store naar de Mac

Topman Steve Jobs kondigde de Mac App Store aan tijdens een presentatie onder het motto ‘Back to the Mac’ op het hoofdkantoor van Apple. Hij zei dat de nieuwe softwarewinkel “niet de enige plaats zal zijn om apps te ontdekken, maar volgens ons wel de beste.” Dit duidt erop dat Apple ook via de traditionele distributiekanalen Mac-software wil blijven verkopen. Voor de iPhone, iPod Touch en iPad is de App Store wel het enige officiële verkooppunt.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Volgens Jobs heeft de App Store voor de iPhone ‘een revolutie’ op het gebied van mobiele applicaties teweeggebracht. Tot dusver hebben gebruikers meer dan 7 miljard apps gedownload.

Aparte applicatie voor kopen Mac-software

De Mac App Store is toegankelijk via een zelfstandige applicatie en maakt dus geen deel uit van iTunes, de mediaspeler die Apple mede gebruikt om apps en data te synchroniseren tussen een pc of Mac enerzijds en een iPhone, iPod Touch of iPad anderzijds. De nieuwe winkelapplicatie lijkt uiterlijk wel sterk op iTunes.

De Mac-gebruiker kan applicaties straks met één muisklik downloaden. De apps worden automatisch geïnstalleerd in het Dock van Mac OS. Ook updates komen via de App Store automatisch binnen. De gebruiker krijgt een licentie om de applicaties te gebruiken op elke Mac die zijn of haar persoonlijk eigendom is.

Apple houdt 30 procent de van omzet

Net als bij de bestaande winkel voor mobiele apps komen er gratis en betaalde applicaties in de Mac App Store. Apple ook hetzelfde bedrijfsmodel, wat inhoudt dat ontwikkelaars 70 procent van de omzet zelf mogen houden en Apple de resterende 30 procent opstrijkt.

Veel andere bijzonderheden over de Mac App Store zijn nog niet bekend. Uit het feit dat Jobs alleen Snow Leopard en het volgend jaar te introduceren Lion noemde, mag worden opgemaakt dat de webwinkel oudere versies van Mac OS X (tot en met versie 10.5 alias Leopard) niet ondersteunt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in