Overslaan en naar de inhoud gaan

Prijzen en licentievoorwaarden Office 2013 nog onduidelijk

De volgende generatie Office komt zowel in een desktopvariant als in een cloudvariant. Alleen van die tweede, Office 365, heeft Microsoft enkele details gegeven over de verschillende vormen waarin het product wordt aangeboden. Voor de verschillende varianten geldt dat alle upgrades zijn inbegrepen, en - belangrijker nog - dat de software per gebruiker op 5 apparaten gebruikt mag worden.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Het Office365-aanbod valt uiteen in een consumentenversie en twee zakelijke varianten. De consumentversie, Office 365, biedt de huurder 20 gigabyte extra opslagruimte op Microsoft online opslagmedium Skydrive, en 60 minuten bellen via Skype per maand.

Twee zakelijke varianten van Office 365

Het zakelijke aanbod valt uiteen in een versie voor bedrijven met maximaal 10 medewerkers en een versie voor grotere bedrijven. De Small Business-versie biedt als extra's boven de consumentenversie Microsofts InfoPatch, een robuuste mail- en agendafunctie en ondersteuning van videoconferencing in HD-kwaliteit. De Enterprise-versie voegt daar de online varianten van Exchange, SharePoint en Lync aan toe.

Wat deze varianten gaan kosten, is nog niet bekend. Microsoft gaat kennelijk wel cloudopslag bij deze zakelijke Office-varianten bieden, maar op welke wijze blijft in de annoncering nog even in het midden. Ook is nog onduidelijk, in welke samenstellingen de lokaal te installeren desktopvariant van Office verkrijgbaar zal zijn, en hoe de licentievoorwaarden van de afzonderlijke varianten precies luiden. Welke variant in specifieke gevallen het meest aantrekkelijk is, laat zich daardoor nog niet vaststellen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee