Overslaan en naar de inhoud gaan

Werven via softwarecode

Booking.com heeft een boodschap verstopt in de code van haar website voor ontwikkelaars en designers om talent te attenderen op interessante vacatures bij het bedrijf.
© Pixabay
Pixabay

Jente Kasprowski, online marketing & e-commerce specialist, die ‘een SEO-dingetje aan het bekijken was in de code’, wijdde een post op LinkedIn aan de stunt van Booking.com en de reacties waren overwegend positief.

De boodschap die de ontwikkelaars van Booking.com verstopten in de code van de boekinssite luidt: ‘You know you could be getting to paid to poke around in our code? We’re hiring designers and developers to work in Amsterdam: http://www.workingatbooking.com/’.

“Fantastisch!”, reageert een softwarearchitect op LinkedIn. “Het is goedkoper dan adverteren en je hebt gelijk een filter op mensen die weten waar het over gaat.”

Geen commentaar

Booking.com laat ons weten geen toelichting te willen geven op de actie. Alleen al in Amsterdam neemt Booking.com zo’n 100 IT’ers per maand aan. Op dit moment zoekt Booking voor het kantoor in Amsterdam 29 softwareontwikkelaars, waaronder Principal Developers, Back-end Developers, Mac Engineers, Android Developers, Software Quality Specialists, iOS Developers, Full Stack Developers, Technical Leads en Data Engineers.

Niet nieuw

De methode is niet helemaal nieuw. Fox-IT experimenteerde eerder al met een vergelijkbare wervingsmethode. “Vroeger stond bij ons in de comments van de HTML iets in de trant van ‘Goed dat je in de code kijkt, neem contact op met …… om te solliciteren’”, vertelt Roxy Spaargaren van Fox IT. Waarom het beveiligingsbedrijf is gestopt met deze wervingstactiek is haar niet helemaal duidelijk.

Het bedrijf Intracto zegt in de robot.txt ook dergelijke code te verstoppen. “Bij ons staat er “Als je dan toch in onze robots.txt zit te lezen, kijk dan ineens naar onze digital marketeer vacatures op www.intracto.com/jobs.” Dries Aerts, sr Digital Expert & Data Analyst bij WAD (We Are Digital) zegt onlangs iets vergelijkbaars te hebben gezien op een andere site. “Jammer genoeg hadden ze meer tijd gestoken in dat stuk dan een cleane code.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in