Overslaan en naar de inhoud gaan

Het opvallendste nieuws volgens Mels Dees

Op het moment dat ik dit bericht schrijf, staan 4 nieuwsberichten over Apple in onze dagelijkse top-10 van “best gelezen artikelen”. En zo is het eigenlijk al maanden. Goed geschreven analyses en doorwrochte technische uiteenzettingen voor de ICT-professional scoren toch steeds weer een stuk minder dan het verslag van een ontdekte bug in de iPhone of geruchten over een fotocamera in de iPad 2.

Heel vreemd is dat natuurlijk niet.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Hoewel vrijwel alle IT’ers elke associatie met het predicaat “nerd” willen vermijden, vinden ze nieuwe speeltjes stiekem wel heel erg leuk, dat was al zo toen ikzelf 25 jaar geleden programmeerde en dat is nog steeds zo.

Evangelisatiedrift bestaat ook onder IT-journalisten
De gemiddelde IT-journalist herkent dit overigens ook bij zichzelf en zijn collega’s. Op de redactie wordt de discussie Apple-Microsoft-Google op het scherpst van de snede gevoerd. En enige evangelisatiedrift is met name de Apple-gebruikers ook bij ons niet te ontzeggen.

Zoals elke verzamelaar opveert bij het horen van de actuele waarde van zijn topstukken, waren er ook op de redactie genoeg mensen die een blij gevoel kregen toen ze lazen dat er nog steeds goede bedragen geboden worden voor oude computers, zoals voor een Apple notebook uit 1991: 1750 euro voor een apparaat dat niet eens werkt.

Vintage-apparatuur als pensioenvoorziening
Het is uiteindelijk wat de gek ervoor geeft. Ook ik besloot onlangs te bieden op een authentieke Sinclair ZX80 uit jeugdsentiment. Ik had uiteindelijk geen honderden euro’s over voor een apparaat waar je nauwelijks iets mee kunt, maar een aantal andere bieders ging nog lang door met het opvoeren van de prijs.

Eén van onze medewerkers, ik zal zijn naam niet noemen – maar hij is goed voor 27 procent van al onze webberichten – is al jaren een notoir verzamelaar van computers en gadgets. Hij hoeft zich, als de waardestijging van vintage apparatuur aanhoudt, een stuk minder zorgen te maken over zijn pensioen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in