Overslaan en naar de inhoud gaan

'Alle eu-laptops op LibreOffice of OpenOffice'

Burgemeester Ude deed zijn suggestie aan eurocommissaris Neelie Kroes in een open brief aan haar. IT-journalist Gijs Hillenius berichtte erover op een site van de Europese Commissie Joinup, een samenwerkingsplatform voor Europese e-government professionals. Ude wil dat Kroes en haar collega Joaquin Almunia, eurocommissaris voor mededinging, ervoor zorgen dat Europese instanties gratis en open source software gebruiken, zodat publieke kennis ook in de toekomst toegankelijk blijft.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Open standaarden verplicht stellen

Kroes en Almunia moeten volgens Ude het gebruik van open documentstandaarden voor alle Europese instellingen verplicht stellen. Door de exclusieve toepassing van open standaarden blijft de data toegankelijk, ongeacht de software die voor het aanmaken van het document is gebruikt, schrijft Ude in zijn brief. "Een pan-Europese 'commitment' aan het gebruik van open standaarden, maakt samenwerking tussen Europese instanties makkelijker, reduceert de werkdruk en bespaart kosten."

Kom in Munchen kijken

De stad Munchen zet zijn gehele IT-infrastructuur, applicaties en kantoorcommunicatie over op open standaarden en gratis en open source software. Burgemeester Ude nodigt de Europese Commissie uit in zijn stad te komen kijken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee