Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuckerberg vindt miljardair zijn onredelijk

"Niemand verdient zo veel geld", vindt Facebook-topman Mark Zuckerberg. Hij werd door een medewerker gevraagd te reageren op een bewering van de Amerikaanse presidentskandidaat Bernie Sanders dat miljardairs niet zouden moeten bestaan.
Mark Zuckerberg
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

Zuckerberg: "Ik denk dat als je iets doet wat goed is, je wordt beloond, maar ik denk dat een deel van de rijkdom die kan worden verzameld onredelijk is."

Zuckerberg -  met een fortuin van ruim 69 miljard dollar de op vier na rijkste persoon ter wereld - sprak tijdens een interne vraag-en-antwoordsessie. Hij besloot die publiekelijk te delen. Eerder waren er al soortgelijke gesprekken met personeel van Facebook uitgelekt.

De superrijke refereerde in zijn antwoord op de vraag ook aan zijn filantropische werk met het Chan Zuckerberg Initiative, waarmee hij naar eigen zeggen probeert om zijn miljardairschap nuttig in te zetten. Zuckerberg heeft een paar jaar terug al wel eens gezegd dat hij en zijn vrouw gedurende hun leven bijna hun hele fortuin aan goede doelen willen weggeven. Hij gaat ook in op de vraag of het eerlijk is dat enkele superrijken kunnen bepalen welk onderzoek veel geld krijgt en of dat niet een taak voor de overheid zou moeten zijn. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in