Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Zonder parttime werk zijn vrouwen weg uit techniek’

Dat blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van onderzoeks- en adviesbureau Intelligence Group. Werkgevers kunnen vrouwen in de techniek behouden wanneer ze inhoudelijk interessant en uitdagend werk aangeboden krijgen, in combinatie met zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Technische mannen laten zich meer leiden door goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Van de mannen met kinderen die in de techniek werken, overweegt slechts 5 procent een baan in een andere sector te zoeken waarin wel parttime gewerkt kan worden.

Meer meedenken met vrouwen

“Doordat de technische sector overwegend mannelijk is en de mannelijke technici geen behoefte hebben aan parttime werken, is het voor werkgevers minder noodzakelijk om deze optie te bieden”, zegt Martin Hendriks van Intelligence Group. “Werkgevers in Nederland denken hierdoor onvoldoende mee met de arbeidswensen van technische vrouwen, met name die met kinderen. Doordat er in de techniek grote tekorten zijn aan gekwalificeerd personeel en vrouwelijk talent, is het belangrijk dat werkgevers bewuster omgaan met de verschillen tussen doelgroepen op de arbeidsmarkt zoals mannen en vrouwen, maar bijvoorbeeld ook hoogopgeleiden en laagopgeleiden, en jongeren en ouderen”.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in