Overslaan en naar de inhoud gaan

Werknemer niet klaar voor robot als collega

Hoewel twee derde van de organisaties denkt dat in 2030 humanoids (robots die op een mens lijken) op de werkvloer 'rondlopen', stoomt slechts een kwart van de organisaties haar werknemers klaar voor de komst van artificial intelligence op de werkvloer. Dat blijkt uit een poll onder 2000 senior HR professionals door recruiter Alexander Mann Solutions.
robotisering
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

Volgens Laurie Padua, Director of Technology and Operations Consulting van Alexander Mann Solutions, wordt het potentieel van kunstmatige intelligentie niet volledig benut omdat er niet genoeg talent is om het in te voeren, uit te rollen en te beheren. Vaardigheden die professionals nodig hebben om volledig en effectief gebruik te kunnen maken van kunstmatige intelligentie zijn flexibiliteit (genoemd door 36 procent), creatieve vaardigheden (noemt 20 procent) en 18 procent zegt dat technische en IT-vaardigheden belangrijk zijn.

Padua: "Een succesvolle implementatie van een effectief systeem is afhankelijk van een goede strategie en levering ervan. Het is daarom van cruciaal belang dat HR-teams strategische personeelsplannen opstellen om te zorgen dat ze niet alleen de beschikking hebben over technische vaardigheden, maar ook investeren in talent met competenties die machines niet hebben, zoals creativiteit en communicatievaardigheden."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in