Overslaan en naar de inhoud gaan

Topvrouw Proximus mag niet veel meer

Dominique Leroy, nu nog CEO bij het Belgische Proximus maar per 1 december CEO bij KPN, moet zich tot haar overstap beperken tot de technische afwikkeling van een beperkt aantal dossiers.
Dominique Leroy
© CC BY SA 4.0 - Wikimedia
CC BY SA 4.0 - Wikimedia

Dat meldt De Tijd, die zich baseert op uitlatingen van Stefaan De Clerck, bestuursvoorzitter van Proximus. Dat betekent dat het sociaal overleg met de vakbonden over een reorganisatie waarbij 1900 banen vervallen, niet meer onder haar valt.

De vakbonden eisten eerder deze week al dat Leroy onmiddellijk moest opstappen, nadat bekend werd dat zij de Nederlandse concurrent KPN zal gaan leiden. Dat weigerde het bestuur.

Leroy kan zich nog wel richten op de opstart van een joint venture tussen Proximus en Orange Belgium waarin zij de 5G-infrastructuur zullen delen, op de uitrol van het glasvezelnet en de digitalisering van het telecombedrijf.

Een opvolger van Leroy lijkt nog niet in zicht. Een benoemingscommissie gaat daar nu wel mee aan de slag, maar die liet al weten niet overhaast te werk te zullen gaan. Ook is duidelijk wat het maximale salaris is, dat de nieuwe Proximus-CEO vooralsnog mag verwachten: 650.000 euro per jaar.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in