Overslaan en naar de inhoud gaan

Thuiswerken is populairder, vooral bij vrouwen

In 2017 werkten ruim 3 miljoen Nederlanders in min of meerdere mate thuis. Dat is bijna 37 procent van alle werkenden. In 2013 was dat nog ruim 34 procent. Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
© Unsplash
Unsplash

De groei van thuiswerkers is in de afgelopen 5 jaar uitgekomen op meer dan 300.000 mensen. Mannen werkten verhoudingsgewijs het meest thuis, maar de stijging van thuiswerkers was groter onder vrouwen. Dat kwam vooral door vrouwen die als zelfstandige volledig vanuit huis gingen werken, meldt het CBS. Het Nederlandse statistiekbureau belicht ook incidenteel versus structureel thuiswerken.

ICT scoort hoog

Vorig jaar werkte 38 procent van de mannen thuis en 35 procent van de vrouwen. In 2013 was het gat groter met respectievelijk 37 procent tegen bijna 32 procent. Bij de vrouwen wordt vooral thuisgewerkt in creatieve en taalkundige beroepen. Dit geldt voor 71 procent. Bij de mannen is de groep ICT'ers het grootst: 69 procent. Van vrouwen in ICT-beroepen werkt 68 procent thuis en vrouwelijke managers 70 procent.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in