Overslaan en naar de inhoud gaan

Spullen verdwenen Kamphuis gevonden

De politie in Noorwegen heeft een aantal spullen gevonden van de vermiste Nederlander Arjen Kamphuis. Welke spullen wil de politie nog niet zegen.

Een visser vond ze, bij de kust in de buurt van de Kvænflåget, een kleine berg die ligt tussen Fauske and Rognan. Dat is ten oosten van Bodø, de plaats waar Kamphuis op vakantie was. Hij wordt sinds 20 augustus vermist.

De politie heeft aanleiding om te denken dat de man op die dag met de trein van Bodø naar Rognan is gereisd. Of hij daadwerkelijk op de plek is geweest waar de spullen nu zijn gevonden kan de politie nog niet zeggen.

Eerder kwamen er 25 tips binnen na een Noorse tv-uitzending over de vermiste cybersecurityspecialist. Hij woont en werkt in Amsterdam en zou op 22 augustus terugkeren naar Nederland. Een getuige zegt hem begin deze maand in Denemarken te hebben gezien.

De Noorse politie houdt nog alle opties open over wat er kan zijn gebeurd.

UPDATE 13-09: Kajak van Kamphuis gevonden.

De politie in Noorwegen heeft de kajak van de vermiste Nederlander Arjen Kamphuis gevonden. De kano is gevonden in de omgeving waar eerder andere spullen van hem zijn gevonden. Welke dat zijn wil de politie nog niet zeggen. Volgens het Noorse tv-station TV2 zouden er identiteitspapieren van Kamphuis bijzitten.

De kano is volgens de politie gevonden tijdens een zoektocht die volgde op de vondst van die spullen. Een visser vond die, bij de kust in de buurt van de Kvænflåget, een kleine berg die ligt tussen Fauske and Rognan. Dat is ten oosten van Bodø, de plaats waar Kamphuis op vakantie was. Hij wordt sinds 20 augustus vermist.

Er was al gezegd dat Kamphuis in Nederland een opvouwbare kajak had gekocht voor zijn vakantie om bij de fjorden van Noorwegen te gaan kajakken. De politie denkt dat Kamphuis de kajak misschien heeft meegenomen in een donkere tas. Toen hij uitcheckte uit het hotel in Bodø op 20 augustus, was hij in het bezit van twee donkere tassen, stelt d epolitie. Het gewicht van de opvouwbare kajak is 15 kilo.

De familie van Kamphuis had donderdagochtend nog niet gehoord wat voor spullen waren gevonden, maar zei blij te zijn dat er uitgebreid wordt gezocht naar Kamphuis. ,,Ze zijn nu in een groter gebied aan het zoeken. Er zijn ook drie verschillende diensten bezig met de zaak. We zijn er blij mee en hebben het gevoel dat er hard aan wordt gewerkt om hem te vinden'', aldus een woordvoerster van de familie. ,,Er zijn op dit moment een hoop open vragen, we houden ook daarom ook zeker goede hoop.''

Sinds zondag zijn ook twee Nederlandse agenten in Bodø om te helpen bij het onderzoek. De vermiste cybersecurityspecialist woont en werkt in Amsterdam en zou op 22 augustus terugkeren naar Nederland.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in