Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook student in Nederland finalist Technology Playmaker Awards

De finalisten zijn bekend gemaakt voor de tweede editie van Technology Playmaker Awards van Booking.com. De genomineerden van dit jaar komen uit meer dan 20 landen, waaronder één Roemeense vrouw die in Nederland werkt en studeert.

De wedstrijd is in 2017 door Booking.com in het leven geroepen om wereldwijd vrouwelijk techtalent in het zonnetje te zetten. Dit jaar konden voor het eerst ook vrouwen buiten Europa worden genomineerd. In totaal zijn er zeven categorieën en zijn er genomineerden op alle niveaus in verschillende technologie- en IT-vakgebieden. Er wordt gekeken naar verschillende aspecten, waaronder ondernemerschap, innovatie, impact op de samenleving en leiderschap. De volledige lijst met 21 genomineerden en meer informatie over de kandidaten vind je hier.

Zij zijn allemaal actief in de techsector en hebben opmerkelijke prestaties geleverd in de gezondheidszorg, onderwijs, retail, landbouw, fraudepreventie, finance en gaming. Er is ook één genomineerde die in Nederland werkt en studeert: Iulia Feroli in de categorie Young Technologist. Iulia volgt een master Data Science aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Ze wil graag meer jonge vrouwen enthousiasmeren voor een carrière in de ICT en treedt graag op als rolmodel. Vorig jaar kreeg ze een notering in de Next Web's T500, een ranglijst met de beste 500 digitale talenten in Nederland onder de 26. Daarnaast was ze mentor tijdens Wonder Women Tech in London (juni 2018) en panellid op de Women in Tech Regatta in Amsterdam (oktober 2018).

Daarnaast zijn er finalisten uit de VS, het VK, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Spanje, Finland, Litouwen, Oekraïne, Canada, Zuid-Afrika, China, India, Mexico, Nigeria, Marokko, Saudi-Arabië, Bahrein en Ghana.

Twee keer zo veel nominaties

“Na onze eerste awardceremonie van vorig jaar, hebben we dit jaar twee keer zoveel nominaties ontvangen van inspirerende vrouwen die uitblinken in tech, uit twee keer zoveel landen, resulterend in een zeer hoog niveau van finalisten”, aldus Gillian Tans, CEO van Booking.com. “Zo zijn er jonge ondernemers die een uniek apparaat met slimme dataverwerking hebben ontwikkeld, waarmee vrouwen zichzelf thuis kunnen testen op baarmoederhalskanker. Of een digitale leider die een platform heeft ontwikkeld dat na een aardbeving de locatie van een persoon kan bepalen. We staan absoluut versteld van de geweldige bijdragen die vrouwen in tech wereldwijd leveren aan de bedrijven waar ze werken en de samenleving waar ze deel van uitmaken.”

Internationale jury

De winnaars worden gekozen door een internationale jury met mensen uit het bedrijfsleven (onder meer Skyscanner, Happn, Booking.com, WeTransfer, Amazon Web Services, Wormhole en All Turtles), mensen uit de wetenschap en vertegenwoordigers van het Europees Parlement.

De zes individuele winnaars en één winnende onderneming worden bekendgemaakt bij een galadiner in Londen op 13 maart aanstaande. Zij ontvangen ieder 5000 euro prijzengeld. De Technology Playmaker of the Year, die wordt gekozen uit de winnaars van de individuele categorieën, ontvangt 10.000 euro.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in