Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe hbo-studie Applied AI in Utrecht

Als eerste hbo-instelling in Nederland biedt Hogeschool Utrecht (HU) de opleiding Applied Artificial Intelligence aan. De afstudeerrichting in de bacheloropleiding HBO-ICT leidt studenten op in geavanceerde data-algoritmen en technieken als neurale netwerken.
Kunstmatige intelligentie.
© Pixabay
Pixabay

Gezichtsherkenning op Facebook, de aanbevelingen van producten op bol.com of het advies van Google om eerder van huis te vertrekken vanwege files – AI is hot in veel bedrijven en sectoren. Artificial Intelligence (AI) en deep learning zijn nu zover doorgedrongen in het dagelijks leven dat Hogeschool Utrecht het noodzakelijk vindt om er kennis voor te faciliteren. “Het wordt tijd om studenten in dit onderwerp te gaan opleiden. Met trots starten wij daarom een studierichting in Artificial Intelligence”, aldus docent dr. Huib Aldewereld.

Chatbots

Opleidingsmanager dr. Daniël Telgen vult aan: “De technieken bestaan al lang, maar werden tot nu toe alleen door onderzoekscentra van universiteiten en grote bedrijven ingezet. Door de snelle ontwikkeling van die technieken en de opkomst van Big Data en the Internet of Things kunnen ook kleinere bedrijven het nu gaan toepassen. Denk aan de chatbots die de klantenservice aan het vervangen zijn of de zelfrijdende auto's die het transport ingrijpend veranderen. De mogelijkheden zijn eindeloos. De behoefte groeit om uit te zoeken hoe de technieken zijn toe te passen in de praktijk. En dat is nou precies de kracht van HBO-ICT.”

Soft skills

Studenten in de nieuwe afstudeerrichting leren de algoritmes van zelflerende systemen begrijpen om nieuwe oplossingen te kunnen bedenken en realiseren voor organisaties, gebruikers en producten. Er wordt veel aandacht besteed aan soft skills, zodat afgestudeerden gesprekspartner kunnen zijn voor organisaties die deze technieken willen inzetten.

De nieuwe richting Applied Artificial Intelligence van HBO-ICT aan de HU is een aanvulling op de vier bestaande afstudeerrichtingen: Technische Informatica, Software & Information Engineering, System & Network Engineering en Business IT Management.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in