Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse medeoprichter Elastic miljardair

Mede-oprichter Steven Schuurman van technologiebedrijf Elastic is een nieuwe Nederlandse dollarmiljardair. Dat blijkt uit berekeningen van persbureau Bloomberg.
Steven Schuurman
© Elastic
Elastic

Elastic werd in 2012 opgericht door Schuurman, Shay Banon, Uri Boness en Simon Willnauer. Schuurman heeft ongeveer een vijfde van de onderneming in handen, een belang dat momenteel een waarde heeft van zo'n 1,1 miljard dollar, omgerekend ruim 967 miljoen euro. Hij is de grootste aandeelhouder. Banon, de topman, bezit 12 procent van het in het Amerikaanse Mountain View gevestigde bedrijf.

Tweede megasucces

Het is overigens niet de eerste klapper die Schuurman maakt. Hij was ook mede-oprichter van SpringSource, een open source-softwarebedrijf dat in 2009 voor honderden miljoenen dollars werd gekocht door softwarebedrijf VMare.

Begin oktober ging Elastic naar de beurs in New York. Dat debuut verliep al opmerkelijk. De koers van de techstart-up eindigde maar liefst 94 procent boven de introductiekoers. Daardoor verkreeg het bedrijf een marktwaarde van bijna 5 miljard dollar. Inmiddels is de koers meer dan verdubbeld. Elastic heeft software ontwikkeld om grote databestanden te doorzoeken. Het bedrijf rekent onder meer eBay, Airbus, Vimeo en Ticketmaster, maar ook Credit Suisse, Accenture en Uber, tot zijn klanten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in