Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft verliest Windows- en Devices topman

Het vertrek van Terry Myerson als hoogste baas van de divisie Windows and Devices, kondigt een ingrijpende verandering bij Microsoft aan.
Terry Myerson
© Microsoft
Microsoft

Satya Nadella, CEO van Microsoft, onthulde het voorgenomen vertrek van Myerson vandaag in een memo aan het personeel. Hij zette daarin ook gelijk een reorganisatie van de verantwoordelijkheden van het management op een rij:

Rajesh Jha
Rajesh Jha

Rajesh Jha neemt in zekere zin de taken van Myerson over. Hij krijgt de leiding over de divisie Experiences & Devices. Daaronder vallen de ontwikkeling en beheer van Windows, Office, toepassingen van derden en apparatuur zoals de Surface-lijn. Hij krijgt de opdracht al deze elementen meer te integreren met Microsoft 365.

Scott Guthrie
Scott Guthrie

Scott Guthrie zwaait de scepter over de divisie Cloud + AI Platform. Het gaat daarbij vooral om toepassingen van AI bij bedrijven. Het onderzoek naar nieuwe AI-toepassingen valt daar nadrukkelijk buiten. De divisie zal zich buigen over gedistribueerde verwerking in cloud en edge.

Harry Shum
Harry Shum

Harry Shum houdt zijn rol bij de langetermijn ontwikkelingen in de divisie AI + Research.

Jason Zander
Jason Zander

Jason Zander krijgt de taak zich als executive vice-prosident te ontfermen over het reilen en zeilen van het Azure-platform.

Myserson blijft overigens nog in de transitiefase gewoon actief bij Microsoft. Volgens Nadella is de transitie overigens al enkele maanden gelden in gang gezet. Myerson werkt al meer dan 20 jaar bij Microsoft in diverse rollen. Na het opstappen van Steven Sinofsky als gevolg van de slechte ontvangst van Windows 8, nam Myerson de leiding over de Windows-divisie. Hij is daarmee verantwoordelijk geweest voor de nieuwe koers die Microsoft vaart met de tweejaarlijkse feature updates.

Microsoft moet zich echter al weer heroriënteren. Nu het bedrijf de slag om smartphones en tablets heeft opgegeven, richt het zijn aandacht met vernieuwd elan op het bedrijfsleven. Nieuwe toepassingen gebaseerd op kunstmatige intelligentie bieden nieuwe groeikansen en een belangrijke marktpositie.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in