Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongeren maken via nieuw spel kennis met datacenters en IT

VHTO en datacenterleverancier Interxion hebben een nieuw educatief spel gelanceerd waarmee jongeren ontdekken welke rol datacenters spelen in de digitale economie. Het spel moet jongeren bovendien enthousiasmeren voor een carrière in de IT-sector. De game werd door vijf informatica-studenten van de TU Delft ontwikkeld.
datacenter-game
© VHTO
VHTO

Het nieuwe spel laat jongeren in de huid van een datacenter-engineer kruipen, die samen met collega's een mysterie moet oplossen. Op die manier ontdekken jongeren wat er in een datacenter gebeurt, wat een datacenter precies is en waarom ze zo belangrijk zijn voor de maatschappij.

Volgens Melissa Scholter, marketeer bij Interxion en een van de initiatiefnemers voor de ontwikkeling van het spel, is het belangrijk dat meer jongeren een technische richting opgaan. "Hoewel datacenters een steeds belangrijkere rol spelen in de digitale economie, is het een relatief onbekend begrip in de belevingswereld van jongeren. Daarnaast heeft de technologiesector in brede zin te kampen met een tekort aan technisch personeel. Met dit laagdrempelige spel hopen we zowel kennis te vergroten, als interesse te kweken."

Primeur bij DigiVita Zomerkamp

Het spel werd afgelopen woensdag onthuld tijdens het jaarlijkse DigiVita Zomerkamp, waar de deelnemende meisjes het spel als eerste uit mochten proberen. Nu kan iedereen het spel uitproberen, aangezien het gratis in een browser kan worden gespeeld. De game wordt in duo's gespeeld en is gericht op kinderen tussen de 10 en 14 jaar. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in