Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale summerschool beveiliging in Den Haag

Deze week vindt de vierde editie van de ‘International Cyber Security Summer School’ plaats in Den Haag. Zestig studenten uit 21 landen volgen colleges over de meest actuele cybersecurity onderwerpen.

Tijdens het zesdaagse programma krijgen de deelnemers lessen over internet, cyberdreigingen en over cybercriminaliteit als service. De International Cyber Security Summer School wordt georganiseerd door NATO Communications and Information Agency, Europol, EY, Leiden University en The Hague Security Delta met als gezamenlijke doel het delen van kennis en het ontdekken van nieuwe talenten die zich willen inzetten voor digitale veiligheid.

De zestig studenten hebben achtergronden in technologie, beleid en rechten en komen samen om meer te leren over het multidisciplinair benaderen van digitale veiligheid. Naast de hoorcolleges van de organisatoren van de summerschool, krijgen studenten ook gastcolleges van andere experts uit het veiligheidsdomein. Daarnaast worden de studenten aan de hand van cases uitgedaagd om aan nieuwe oplossingen te werken om online activiteiten veiliger te maken. De cases worden aangedragen door Thales, ABN Amro, de Nederlandse Spoorwegen (NS) en Palo Alto.

Urgentie is hoog

De studenten worden ook in contact gebracht met experts uit het werkveld. Zo wordt er nieuw talent opgeleid en gescout, waar veel werkgevers grote behoefte aan hebben, gezien het personeelstekort op het gebied van cybersecurity. Richard Franken, directeur The Hague Security Delta (HSD) stelt dat de urgentie hoog is. “Onze samenleving is afhankelijk van een goede digitale veiligheid. Zonder nieuwe aanwas van jong talent komt die in het geding. Daarnaast groeit de IT-sector sterk. Die nieuwe banen moeten wel ingevuld kunnen worden. Niet alleen qua aantallen professionals, maar ook qua gedegen kennis van zaken. Daarom zijn onderwijstrajecten zoals deze summer school zo belangrijk.”

The Hague Security Delta (HSD) is het nationale veiligheidscluster, waarin bedrijven, overheden en kennisinstellingen samenwerken aan innovatieve veiligheidsoplossingen. Hiervoor delen zij hun kennis en vraagstukken op gebied van cyber security, nationale en stedelijke veiligheid, bescherming van vitale infrastructuur en het forensisch werkveld. Het initiatief van de Summerschool komt voort uit de Human Capital Agenda. Doel is het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en werkgevers en het aantrekken en ontwikkelen van talent.

De organisatoren benadrukken dat cybersecurity een internationale benadering nodig heeft. “De International Cyber Security Summer School is een manier om de volgende generatie cybersecurity-professionals te inspireren en op te leiden voor de internationale community”, aldus een woordvoerder van NATO.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in