Overslaan en naar de inhoud gaan

'Intel wipt oudere werknemer'

Intel heeft bij recente ontslagrondes jong personeel aangehouden en de ouderen er bij voorkeur uitgewerkt. Dit is de beschuldiging van enkele tientallen oud-werknemers. Zij onderzoeken nu of er voldoende grond is voor een rechtszaak.
Oudere handen op laptop
© CC0 Pixabay
CC0 Pixabay

The Wall Street Journal heeft een uitgebreide reportage over de reorganisatie bij de chipgigant. Volgens de krant maken de oud-werknemers een goede kans. De gemiddelde leeftijd van de recent ontslagen werknemers ligt 7 jaar hoger dan de gemiddelde leeftijd van alle Intel-medewerkers.

De kwestie draait om de reorganisatie die Intel twee jaar geleden aankondigde. In totaal 12.000 medewerkers moesten al dan niet vrijwillig het veld ruimen. De reorganisatie werd pas in de loop van 2017 afgerond.

Oudere moest weg

Het idee dat onder de oud-werknemers leeft, is dat Intel de gelegenheid aangreep om af te komen van dure, kritische en assertieve ouderen. Intel ontkent overigens alle beschuldigingen daaromtrent.

De beschuldiging aan het adres van Intel komt enkele maanden na een vergelijkbare aanklacht tegen IBM, merkt The Verge op. Zowel Intel als IBM zijn zelf oudgedienden in de industrie. Zij hebben verhoudingsgewijs veel mensen in dienst die samen met hun bedrijf oud zijn geworden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in