Overslaan en naar de inhoud gaan

Het opvallendste nieuws voor Jeannine Peek

Als je naar het verhaal kijkt valt op dat dit een heel slimme zet is van het bedrijf. IDEO is een ontwerpbureau en Beskind blijkt vooral betrokken te zijn bij het ontwerp van producten voor ouderen. In dat opzicht is dit dus een geweldig voorbeeld van luisteren naar je klant.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Door Beskind in dienst te nemen profiteert IDEO niet alleen in het algemeen van haar tientallen jaren levenservaring, maar ook heel concreet: het bedrijf kan producten ontwikkelen die beter aansluiten bij de behoeftes van een bepaalde doelgroep.

En dan is daar het inspirerende verhaal zelf: iemand die zijn droom op hoge leeftijd durft waar te maken. Als jonge vrouw wilde Beskind een technische studie doen, maar de universiteiten die deze opleidingen aanboden waren in die tijd alleen toegankelijk voor mannen. En zo duurde het totdat ze 91 jaar oud was voordat zij haar droom om uitvinder te worden kon waarmaken. Dit laat een geweldig uithoudingsvermogen zien en bewijst dat je op elke leeftijd nog door ondernemersgeest gedreven kan worden.

De belangrijkste les van het verhaal is dat wij allemaal ons best moeten doen om zonder vooroordelen te leven. Wij proberen allemaal om iedereen gelijke kansen te geven in het bedrijfsleven. Maar in de praktijk treed je mensen altijd met een bepaalde verwachting tegemoet als je hen voor het eerst tegenkomt. We delen mensen al snel in groepen in, bijvoorbeeld gekoppeld aan hun leeftijd. Als we bijvoorbeeld over 45-plussers praten, denken we in eerste instantie al niet aan innovatie en drive. Beskind laat op een mooie manier zien hoezeer we ons kunnen vergissen. Inspiratie kun je op alle leeftijden tegenkomen. Je hebt misschien alleen de juiste prikkel nodig.

Wellicht is het opvallendste aan het bericht over Beskind wel, dat het ons zo opvalt. Eigenlijk zou het vanzelfsprekend moeten zijn.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in