Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitale architect krijgt extra aandacht van KNVI en IASA

Het vakgebied van digitale architecten maakt door lopende trends als agile en de snelle opkomst van AI flinke veranderingen mee. IT-kennisorganisatie KNVI gaat samen met IT-architectenorganisatie IASA extra aandacht besteden aan dit vakgebied en het helpen verder te ontwikkelen.

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Informatieprofessionals (KNVI) en de International Association for Software Architects (Iasa Global) hebben daarvoor begin deze maand een samenwerkingsovereenkomst getekend. "Deze samenwerking tussen twee vooraanstaande organisaties uit de IT-sector markeert een belangrijke mijlpaal in het stimuleren van innovatie en professionalisering binnen het vakgebied van digitale architectuur", verklaart de KNVI.

Groeiende uitdagingen, en kansen creëren

De twee nu samenwerkende organisaties streven ernaar  om de groeiende uitdagingen op het gebied van digitale transformatie effectiever aan te pakken". Tegelijkertijd willen ze nieuwe kansen creëren voor professionals in de sector. Om deze doelen te bereiken, gaan de KNVI en IASA gezamenlijke evenementen organiseren. Die zijn dan gelegenheden voor kennisuitwisseling en netwerken.

Ook gaan KNVI en IASA  elkaars kanalen gebruiken voor het delen van publicaties, uitvoeren van onderzoek, om de nieuwste trends en ontwikkelingen in de IT-wereld te verkennen en te verspreiden". De overkoepelende missie is om digitale architectuur neer te zetten als een professionele discipline, aldus het persbericht van de Nederlandse vakvereniging voor informatieprofessionals.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in